2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

XI. Magyar Innovációs Nagydíj

2003. január 14.
A Magyar Innovációs Alapítvány a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal, az Oktatási Minisztériummal, a Magyar Szabadalmi Hivatallal, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvánnyal közösen meghirdeti a XI. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

A MAGYAR INNOVÁCIÓS ALAPÍTVÁNY a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal, az Oktatási Minisztériummal, a Magyar Szabadalmi Hivatallal, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvánnyal közösen meghirdeti a

XI. MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZATOT.

Pályázhat az a Magyarországon bejegyzett társaság vagy egyéni vállalkozó, amely (aki) a 2002. évben kiemelkedő hasznot ért el nagy jelentőségű innováció (azaz magas színvonalú új termék, új eljárás, új szolgáltatás stb. létrehozása és piaci bevezetése) révén. Az innováció alapja lehet kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how, technológia-transzfer stb.

Korábban már díjazott innovációval pályázni nem lehet.

A pályázat tartalmi követelményei:

¨egyoldalas összefoglaló a következők feltüntetésével:

az innováció tárgya; szakterület; a pályázó neve, címe, telefonszáma; az innovációt megvalósító szervezet(ek) neve, címe, telefonszáma; tömör témaleírás; az innováció gazdasági és egyéb eredményeinek felsorolása; referenciák felsorolása,

¨részletes leírás a megvalósított innová-cióról és az elért piaci eredményről (jelentősége, éves bevétel, éves üzleti eredmény, licenceladás stb.) max. 10 A/4-es oldalon,

¨referenciák (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.).

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért szakemberekből áll, elnöke a gazdasági és közlekedési miniszter.

Az innováció értékelésének szempontjai a hazai és külföldi referenciák alapján:

¨ 2002-ben elért gazdasági eredmény és egyéb műszaki stb. haszon,

¨ eredetiség, újszerűség,

¨ társadalmi hasznosság.

A pályázat nyertese kapja a 2002. évi Innovációs Nagydíjat.

További kiemelkedő innovációs eredmé-nyek elismerését a GKM, az FVM, az IHM, a KVM, az OM, az MSZH, a BKIK, az MKIK és az IMFA által alapított egy-egy innovációsdíj jelenti.

A díjak ünnepélyes átadásra 2003. március végén kerül sor az Országházban. Az Innovációs Nagydíjat a köztársasági elnök adja át.

Az Alapítvány valamennyi, a bíráló-bizottság által innovációnak minősített pályázatot díszoklevéllel ismer el. A pályázatok összefoglalóit külön kiadványban és a világhálón közzéteszi.



Beadási határidő: 2003. február 25., 12 óráig beérkezően

A pályázatokat kinyomtatva 2 példányban (az összefoglalót lemezen is) az alábbi címre kell eljuttatni: MAGYAR INNOVÁCIÓS ALAPÍTVÁNY, 1036 Budapest, Lajos u. 103.

További információ: dr. Antos László titkár, tel.: 453-6572, fax: 240-5625

e-posta: innovacio@innovacio.hu; http://www.innovacio.hu



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok