2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Fogyatékos Gyermekek, Tanulók Felzárkóztatásáért Országos Közalapítvány felhívása delegálási eljárásba való bejelentkezésre

2004. január 14.

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 119. § (2) bekezdése alapján a testi, érzékszervi, értelmi, beszéd- és más fogyatékos gyermekek segítésére a Kormány 1997-ben létrehozta a Fogyatékos Gyermekek, Tanulók Felzárkóztatásáért Országos Közalapítványt.

A polgári törvénykönyv 74/C § (1) és (4) bekezdése alapján a közalapítvány alapítója rendelkezett a kezelő szervezet összetételéről. A közalapítvány döntést hozó és kezelő szervezete a 13 tagú kuratórium, amelyből 4 tagot a testi, érzékszervi, értelmi, beszéd- vagy más fogyatékos gyermekek, tanulók, illetőleg szüleik érdekképviseletét ellátó országos szervezetek, 3 tagot a testi, érzékszervi, értelmi, beszéd- vagy más fogyatékos gyermekek, tanulók ellátásában érdekelt országos szakmai szervezetek delegálnak.

A kuratóriumi tagok mandátuma lejár, ezért szükségessé vált az új kuratóriumi tagok megválasztását szolgáló delegáló eljárás megszervezése.

A delegáló gyűlésre azok, az alapszabályuk vagy alapító okiratuk alapján országos hatáskörű, fogyatékos gyermekek, tanulók, illetőleg szüleik érdekképviseletét ellátó és a fogyatékos gyermekek, tanulók ellátásában érdekelt országos szakmai szervezetek kapnak meghívást, amelyek e felhívás alapján rész kívánnak venni a kuratórium tagjainak delegálásában, és ezt a szándékukat kinyilvánító jelentkezésüket

2004. január 28-ig (szerda)
a Fogyatékos Gyermekekért Közalapítvány Titkárság
(1054 Budapest, Báthory u. 10. I. emelet 110., T.: 302-3007)

címére levélben vagy személyesen eljuttatják. Az 1997-es és a 2000-es delegáló eljárásban részt vett szervezeteknek nem kell bejelentkezniük, ők korábbi regisztrációjuk alapján kapnak meghívást.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell a szervezet

  • hatályos alapszabályát és alapító okiratát (1 példányban),
  • 30 napnál nem régebbi, a bírósági nyilvántartásba vételről szóló végzés hitelesített másolatát,
  • képviselőjének nyilatkozatát, arról, hogy
    1. a fogyatékos gyermekek, tanulók, illetőleg szüleik érdekképviseletét ellátó országos hatáskörű szervezetek körében, vagy
    2. az ellátásban érdekelt országos szakmai szervezetek körében kíván a delegálási eljárásban részt venni.
  • képviselőjének nyilatkozatát arról, hogy ki fogja a delegálási eljárás során a szervezetet képviselni (ha az eljáró személy nem azonos a szervezet bírósági nyilvántartásban szereplő képviselőjével).

A Fogyatékos Gyermekekért Közalapítvány Titkársága a jelentkezések összesítését követően, 2004. február 5-re hívja össze – a már nyilvántartott és az újonnan bejelentkezett szervezeteket - a delegálási eljárás lefolytatására, melyre a bejelentkezés elfogadásáról szóló értesítéssel egyidőben meghívót küld.

Budapest, 2004. január 13.

Az Oktatási Minisztérium 1516/2004. számú felkérése alapján:
Losoncz Mária titkárságvezető

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok