2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Diákigazolvány ügyintézés az Interneten

2005. április 21.
A diákigazolvánnyal kapcsolatos elektronikus ügyintézésre már több lehetőség is adott: a kártya igénylése, hibajavítás, internetes nyomtatvány-rendelés és letöltés, az intézmények pedig nyomon követhetik, hogy megrendeléseik éppen hol tartanak a teljesítési folyamatban.
A diákigazolvánnyal kapcsolatos elektronikus szolgáltatások a https://igenyles.diakigazolvany.hu internetes oldalon már elérhetőek. Jelenleg az alábbi szolgáltatások állnak a hallgatók és az oktatási intézmények rendelkezésére:
  • Elektronikus diákigazolvány-igénylés és befizetés (csak felsőoktatásban, az oktatási intézményeken keresztül)
  • Igénylés nyomkövető diákoknak (hol tart az igénylés, éppen milyen fázisban jár, van-e esetleg bármilyen megoldandó probléma az igényléssel kapcsolatban)
  • Igénylés státuskövetés intézményeknek (intézményi szinten megmutatja, hogy a beadott igénylések hol tartanak a teljesítési folyamatban, felmerült-e valamelyikkel kapcsolatban probléma, ha igen, milyen jellegű, és azt hogyan lehet megoldani)
  • Hibajavítás (a diákigazolvány-igénylésekben talált hibákat javíthatják közvetlenül az internetes felület segítségével)
  • Internetes nyomtatvány-rendelés és letöltés (intézmények részére, természetesen az egyedi sorszámozású igénylőlapot nem lehet letölteni).
A www.diakigazolvany.hu a diákigazolvánnyal, annak gyártásával, igénylésével, funkcionalitásával, az ezt érintő jogszabályokkal foglalkozó tematikus weboldal, melyen a felhasználók részéről felmerülő gyakori kérdésekre is választ adunk. A chipkártyáról bővebb információ a http://www.diakigazolvany.hu/erdeklodom.php oldalon található.
A diákok a www.diakbonusz.hu Internet oldalon tájékozódhatnak az éppen aktuális diákkedvezményekről, a kedvezménynyújtó cégekről szerte az országban, valamint információt szerezhetnek az utazási és kulturális kedvezményekről.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok