2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"A magyar kultúra ne csak fennmaradjon, de erősödjön is"

2006. augusztus 20.
A magyar kultúra területén tapasztalható hiányosságokról is beszélt Hiller István kulturális és oktatási miniszter vasárnap a Néprajzi Múzeumban megtartott díjátadó ünnepségen.
A magyar kultúra területén tapasztalható hiányosságokról is beszélt Hiller István kulturális és oktatási miniszter vasárnap a Néprajzi Múzeumban megtartott díjátadó ünnepségen (Fotó: Gordon Eszter).
Fotó: Gordon Eszter

"Sok minden nincs rendben. Erről beszélni a kultúra területén (...), az oktatás területén nekem kötelességem" - fogalmazott Hiller István. A miniszter nem akart "ünneprontó lenni", de hangsúlyozta, hogy a Néprajzi Múzeum "aranyos pompája ne tévesszen meg senkit".

Az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából kitüntetett csaknem száz népművelő előtt a kulturális és oktatási tárca vezetője kijelentette: "azok a helyek, központok, városainkban, falvainkban, ahol a kultúrát szolgálják, az esetek túlnyomó többségében rossz állapotban vannak. Nem a hely szelleme, hanem maga a hely."

Hiller István hangsúlyozta, hogy a felújítás sok helyen elengedhetetlen, majd a kormány szándékát megfogalmazva leszögezte, elkötelezett híve annak, hogy a magyar kultúra infrastruktúráját az elkövetkező évek során folyamatosan és fokozatosan megerősítsék.

A kormánykitüntetéseket, a közgyűjteményi-, közművelődési, oktatási-díjakat és miniszteri elismeréseket átadó ünnepségen Hiller István megjegyezte: fontos a hagyományőrzés és hagyományteremtés, de "szükség van az új kultúra elfogadására is (...), hogy a magyar kultúra ne csak fennmaradjon, de erősödjön is".


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok