2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Ülésezett a kulturális érdekegyeztető tanács

2006. július 25.
A nemzeti kulturális intézmények körének meghatározása volt az egyik hangsúlyos téma a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács keddi ülésén, Budapesten.

Budapest, 2006. július 25. Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára és Hiller István oktatási és kulturális miniszter részt vesz a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács zárt ülésén a minisztériumban. (MTI Fotó: Földi Imre)
Budapest, 2006. július 25. Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára és Hiller István oktatási és kulturális miniszter részt vesz a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács zárt ülésén a minisztériumban. (MTI Fotó: Földi Imre)

A kormányzati, a fenntartói, valamint az érdekképviseleti oldal tagjaiból álló testület most először ült össze azóta, hogy létrejött az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
A zárt ajtók mögött tartott, mintegy kétórás tanácskozáson a tárca részéről jelen volt Hiller István miniszter és Schneider Márta, kultúráért felelős szakállamtitkár is.
Kajtárné Botár Borbála, a minisztérium Társadalmi és Civil kapcsolatok Titkárságának vezetője az MTI-nek elmondta: Hiller István az ülésen a kulturális területre vonatkozó elképzeléseiről, terveiről, valamint a pénzügyi és strukturális lehetőségekről szólt.
Schneider Márta ugyancsak az MTI-vel azt közölte: a közkultúra fontossága és a finanszírozás lehetőségei mellett szó volt arról is, mennyire fontosnak tartják, hogy meghatározzák a nemzeti kulturális intézmények körét, áttekintsék ezen intézmények feladatait, s az állam ezzel kapcsolatos szerepvállalását.
"Úgy véljük, (...), hogy az elkövetkezendő időszak legnagyobb szakmai feladata ez" - hangsúlyozta, hozzátéve: arra kérte a tanács tagjait, tegyenek javaslatot az említett intézményi kör meghatározására vonatkozóan, összegezzék az eddigi tapasztalatokat.
Schneider Márta kiemelte: fontos, hogy a találkozók ne protokolláris jellegűek legyenek. Konkrétumokat szeretnének az érdekegyeztető fórumok elé terjeszteni, ezért arra törekednek, hogy közösen gondolkodjanak lényeges szakmai ügyekben.
Konkrétumok említése nélkül a szakállamtitkár azt mondta: "a lényeges dolgokban egyetértettünk".
Molnár László a fenntartói oldal képviselője, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke közölte, hogy a miniszter által felvázolt főbb irányelveket "jól fogadta a tanács".
"Tiszta, egyenes beszéd volt" - fogalmazott Püspökladány polgármestere, aki az elhangzottakról mindössze annyit közölt: nem igazán arról szólt Hiller István beszéde, hogy "milyen égi mannák meg mazsolák hullanak" majd.
Molnár László a megbeszélést konstruktív hangvételű tanácskozásnak nevezte, amelyen közlése szerint a korábbinál hangsúlyosabban jelent meg a közkultúra szerepe és az önkormányzati világ.


MTI

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok