2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

ÁNTSZ: Az iskolákat nem kell bezárni

2009. november 13.
Nem valószínű, hogy az új influenzajárvány miatt olyan döntés születne, hogy az ország összes iskoláját be kell zárni - közölte az országos tiszti főorvos helyettese az OKM sajtótájékoztatóján. Molnár Kornélia ezt a járvány jellegével magyarázta.
Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára elmondta: ahol eddig a vírus miatt tanítási szünetet rendeltek el, ott várhatóan hétvégén vagy a kötelező tanítási órákon túli tanítással pótolják a kieső napokat.
 
Az intézményeknek, amikor a tanítási szünetet kezdeményezik, az ÁNTSZ véleményének kikérése után célszerű a döntést meghozni - közölte.
 
Nagyobb területen, megye, főváros esetén a jegyző jogosult dönteni, az érintett települési önkormányzatok jegyzőinek véleményét ki kell kérnie, és tájékoztatni kell az oktatási minisztert.
 
Ilyen döntésről, vagy hogy felmerült volna ilyen lehetőség, pillanatnyilag nincs információ - jegyezte meg az államtitkár.
 
A tárca államtitkára kifejtette: egy esetleges országos járvány esetén az oktatási tárca vezetője mérlegeli, hogy a kieső tanítási napokat azok átrendezésével, a szünetek átalakításával vagy a tanév meghosszabbításával pótolják-e.
 
A tanév rendje rögzíti azt is, hogy az általános iskolák öt, a középiskolák nappali tagozaton hat munkanappal szabadon gazdálkodhatnak.
 
Molnár Kornélia beszámolt arról, az iskolai oltások szervezése folyamatos, eddig mintegy 130 ezer adag vakcinát szállítottak ki az intézményekbe.
 
A kistérségi intézetek folyamatosan gyűjtik az igényeket, és a kiszállítás is folyamatos. A megrendelt mennyiséget minden iskola megkapja. Az oltási kampány várhatóan december 18-án zárul - hangsúlyozta.
 
(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok