2022. június 27.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

AIDS elleni világnap: „Több mint 30! Tégy Te is az AIDS ellen!”

2010. december 1.

„Több mint 30” címmel AIDS ellenes kampányt indít a kormány a két nagy kereskedelmi tévécsatorna együttműködésével – ezt Nagy Anna kormányszóvivő jelentette be december 1-én, az AIDS elleni világnapon. A betegség által legveszélyeztetettebb korosztály figyelmét szeretnék felhívni a megelőzés fontosságára, ezért a fiatalok körében legnépszerűbb két televíziós tehetségkutató-műsor sztárjait kérték fel a kampány arcainak. A nemes ügy mellett a két rivális kereskedelmi tévécsatorna is felsorakozott.

Nagy Anna elmondta, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság közös kezdeményezésére indult el a mostani kampány, mert azt szeretnék, ha a fiatalok jóval több, mint 30 évet élnének. Az AIDS elleni küzdelemben a kormány kezdeményezése mellé állt a TV2 és az RTL Klub. A Megasztár műsorvezetői (Liptai Claudia, Till Attila) és az X-Faktor mentorai (Keresztes Ildikó, Nagy Feró, Malek Miklós, Geszti Péter) önzetlenül segítették a kampányfilmek létrejöttét. A kampányfilmeket egy héten keresztül sugározza a két csatorna, emellett a kampány megjelenik a Facebook közösségi oldalon is.


A kormányszóvivő emlékeztetett, hogy az elmúlt fél évben már többször valósult meg társadalmi célú összefogás, például az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa után.


AIDS elleni világnapSzócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár elmondta, hogy bár Magyarország az AIDS szempontjából kedvező helyzetben van, viszonylag kevés a beteg, de a megelőzés továbbra is nagyon fontos. Az államtitkár szerint az eddigi népegészségügyi kampányok nem működtek jól, mert nem értek el a célzott közönséghez, de most a két csatorna segítségével hatékonyan hívhatják fel a fiatalok figyelmét a betegségre, a szűrővizsgálatok fontosságára és a megelőzésre, mert a fiatalokat bigottság és tabuk nélkül kell megszólítani.


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban döntött arról, hogy december elseje legyen az AIDS elleni világnap, amikor világszerte felhívják a figyelmet a betegségre, és a megelőzés fontosságára.


A kampányfilmek a Kormányszóvivőn megtekinthetők.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok