2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Gyerekek magyarországi üdültetését ajánlja fel izraeli útján Iványi Gábor metodista lelkész, segélyszervezeti vezető

2006. augusztus 2.
A rakétatámadások sújtotta Észak-Izraelben lakó gyerekek magyarországi üdültetését ajánlja fel kedden kezdődött izraeli útján Iványi Gábor metodista lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora.

Az MTI-nek nyilatkozva szerdán elmondta: a magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, a főiskola és a karitatív egyesület megbízásából, illetve magánemberként jár Izraelben azzal a céllal, hogy meglátogassa a Hezbollah libanoni síita szervezet rakétái által sújtott településeket, és néhány ezer dolláros, jelképes összeget adományozzon a segélyre szorulóknak. Járt Naharíjában, Haifán, Akkóban és Slomi községben, amelyek mind kihalt települések benyomását keltik. Találkozott települési elöljárókkal, akiknek elmondta: magyar felajánlók szívesen vendégül látnának egy időre - elsősorban az iskolai vakáció idejére - ott élő gyerekeket, vállalnák utazásuk költségét, hogy e gyerekek ne lássák a háború borzalmait.

Iványi Gábor úgy látja: félrevezető propaganda ebben a konfliktusban úgy beállítani az izraelieket, mint a libanoni polgári lakosság, a gyerekek ellenségei. Izrael nem területszerzési szándékkal indított offenzívát Libanonban, hanem azért mert békét akar, és nem a Hezbollah rakétatámadásait elszenvedni - jelentette ki. Vendéglátói elmondták neki, hogy tarthatatlan az, amit Izrael ellensége tesz, még akkor is, ha a világnak egy része készségesen fogadja az álhíreket. Sajnálatos tény, hogy a Hezbollah sokszor gyerekeket, ártatlan civileket használ emberi pajzsként - tette hozzá.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok