2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"A Közvetítő" kettős sikere

2006. október 19.
Petényi Katalin és Kabay Barna alkotását nagy sikerrel mutatták be a Római Magyar Akadémián.
Nagy sikerrel mutatták be a Római Magyar Akadémián Petényi Katalin és Kabay Barna dokumentumfilmjét, A közvetítőt. A Pannonhalmi Apátságot bemutató alkotás római vetítését személyes jelenlétével tisztelte meg Várszegi Asztrik bencés főapát és magas rangú római egyházi méltóság - jelentette a Magyar Filmunió.


A Szent Márton hegyén több mint ezer éve alapított apátságot a Petényi-Kabay alkotópáros Asztrik főapát vallomásainak segítségével mutatja be. A filmet Sergio Micheli, elismert olasz filmkritikus, a Carte di cinema munkatársa az alábbiakkal jellemezte: "A film a vallás témáját olyan kontextusban kezeli, mely a megbékélést segíti a keresztény, az ortodox, a protestáns és a zsidó egyházak között. (...) A téma feldolgozása az összes vallásos megnyilatkozás tiszteletének szándékát mutatja. (...) a film rendkívül aktuális, hiszen a vallásszabadság és a különböző hitvilágok békés egymás mellett élése mellet tesz tanúbizonyságot."

A közvetítő a római díszbemutatóval párhuzamosan egy szakmai rendezvényen is elismerésben részesült. Jankura Péter, A közvetítő operatőre a Montenegrói Nemzetközi Televíziós Fesztiválon a Legjobb operatőr díját nyerte el. Jankura Péter számos televíziós és mozifilm operatőreként ismert, ő fényképezte többek között Huszárik Zoltán legendás Csontváry (1979) illetve Szabó Ildikó Csajok (1995) című moziját.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok