2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Egyházi ingatlanfejlesztések Somogyban

2008. július 7.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium idén hazai forrásból közel 13 millió forinttal támogatja Somogysárdon egy templom felújítását, Bodrogon egy új templom építését és a szentbalázsi templom rekonstrukcióját - hangzott el egy a somogyi egyházi támogatásokról szóló sajtótájékoztatón Kaposvárott pénteken.
Kolber István kutatás-fejlesztési államtitkár és Galik Gábor, az oktatási tárca főosztályvezető-helyettesének közös tájékoztatóján átadták a támogatásokról szóló dokumentumokat az érintetteknek.

Kolber István elmondta: az oktatási tárca az elmúlt három évben összesen 62,9 millió forintnyi támogatást nyújtott a Somogy megyei egyházi fejlesztésekhez. Az egyházak a hitélettel kapcsolatos munkálkodásuk mellett a kulturális-, nevelési-, oktatási-, szociális- és egészségügyi tevékenységükkel, a nemzeti tudat ápolásával, valamint az építészeti érékek megőrzésével jelentős szerepet töltenek be az ország életében - tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi pályázati rendszerben az egyházaknak a szerteágazó tevékenységeikhez lehetőségük van hazai és uniós források elnyerésére is.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok