2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Fejlesztési Ifjúsági Díj

2007. december 6.
Az Európai Bizottság 2007 novemberében Lisszabonban immár második alkalommal rendezte meg az Európai Fejlesztési Napok (European Developpement Days) elnevezésű fórumot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a világ legnagyobb szabású donortevékenységét folytató Európai Unió fejlesztési politikájára, annak célkitűzéseire és eredményeire. Az évente más és más kérdéskörre fókuszáló Napok az elképzelések szerint előbb-utóbb a globális veszélyek, az egyenlőtlenség, a szegénység elleni küzdelem legfőbb seregszemléjévé nőheti ki magát, amely szakmai, szellemi és értékrendbeli iránymutatással kíván szószólójává válni az elmaradottság felszámolására irányuló politizálásnak.
 
Az Európai Bizottság szeretné, ha a fejlesztési tevékenység fontosságát a fiatalabb korosztályok, a felnövekvő nemzedék is felismerné, céljaival azonosulna. Ezért pályázatot hirdet középiskolások számára a harmadik világ - és elsősorban Afrika - problémáinak, a nemzetközi fejlesztési tevékenység jelentőségének tárgyi műalkotásban való kifejezésére.
 
Az alábbiakban közöljük a Fejlesztési Ifjúsági Díj pályázati felhívását. A pályaműveket 2008. január 6-ig kell eljuttatni Brüsszelbe.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok