2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Egyetértés a felsőoktatási reformról

2006. szeptember 21.
A felsőoktatási reform irányaiban és minden részletkérdésében teljes volt az egyetértés a felsőoktatási intézmények vezetői, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezetői között a Magyar Rektori Konferencia elnökségének délelőtti ülésén.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Hiller István miniszter tájékoztatta a rektorokat a 2008-ig megvalósuló reformlépések tartalmáról és ütemezéséről és biztosította őket, hogy a magyar felsőoktatás megfelelő színvonalának megteremtéséhez az elkövetkező években is rendelkezésre állnak a szükséges költségvetési feltételek.

A találkozón - amelyen a szaktárca részéről jelen volt Manherz Károly felsőoktatásért felelős szakállamtitkár is - az egyik leghangsúlyosabb kérdés az egyetemi és főiskolai oktatás minőségének javítása volt. A résztvevők megállapították, hogy a jövőben az eddigieknél szigorúbb elbírálás alapján kell meghatározni a minőségi követelményeket az egyes karok és szakok esetében. Hiller István miniszter arra a kérte a Magyar Rektori Konferencia elnökségi tagjait, hogy a Magyar Akkreditációs Bizottság munkája mellett ők is vállaljanak nagyobb szerepet a minőségi követelmények meghatározásában.

Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Arról is tárgyaltak a megbeszélésen a rektorok valamint az oktatási és kulturális tárca vezetői, hogy miként lehet szorosabbá tenni a felsőoktatás és a gazdasági élet szereplőinek kapcsolatát. Egyetértettek abban, hogy nem elegendő a gazdaság szakember-szükségletét az eddigieknél pontosabban feltérképezni és a képzés szerkezetét folyamatosan a változó igényekhez igazítani. A gyakorlathoz közelebb álló oktatás keretében szükségesnek látszik vezető gazdasági szakemberek meghívása is a képzés egyes fázisaiban.

Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok