2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

FDSZ: ne szavazzon a parlament hétfőn a felsőoktatási törvény módosításáról

2006. július 22.

(MTI) - A felsőoktatásban érintett szakszervezetek azt kérik a kormánytól, hogy halassza el a felsőoktatási törvény módosításának hétfői szavazását, mert az abban szereplő változásokról a szaktárca nem egyeztetett az illetékes érdekképviseletekkel - közölte Kis Papp László, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöke szombaton az MTI-vel. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium reagálásában közölte: a tárca minisztere és szakállamtitkára a módosító csomag készítése során folyamatosan tárgyalt a felsőoktatás minden szereplőjével.
Az OKM szerint a parlament előtt fekvő csomag egyetlen olyan módosítást sem tartalmaz, amely a felsőoktatásban dolgozók élet- és munkakörülményeit, esetleges korábban szerzett jogait hátrányosan érintené, sőt a fer bevezetése "kifejezetten előnyös" fejlesztési lehetőségekhez juttathatja az felsőoktatási intézményeket, így az ott dolgozókat is.
"A Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanács augusztus 1-jei ülésének meghívója az érintettekhez már eljutott. Ennek időpontját éppen a legnagyobb felsőoktatási szakszervezet elnökének kifejezett kérése szerint - vidéki elfoglaltságát tiszteletben tartva - határozta meg a minisztérium".


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok