2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Fejlesztési részhozzájárulás: a január végi felvételi pótkötetben benne lesznek az összegek

2006. december 13.
Az oktatási tárca szándékai szerint a szokásos, január végi felsőoktatási felvételi pótkötetben már benne lesz a felsőoktatási részhozzájárulások pontos összege intézményekre és karokra lebontva - közölte Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.
Elmondta: a tárca összeállította a vonatkozó tájékoztató anyagot, feljegyzést, amelyet megkapott a rektori konferencia. Ebben rögzítették, hogy a felsőoktatási törvény értelmében számos feladatuk van az egyetemeknek, főiskoláknak a fer-rel kapcsolatban.

Ezek közé tartozik a fer pontos összege, a törvény ugyanis azt rögzíti, hogy mennyi a tandíj átlagos összege. Így alapképzésben 105-110 ezer forint, a mesterképzésben 150-160 ezer forintot kell fizetniük a diákoknak 2008-tól, ha az intézmény máshogy nem dönt.

A tárca álláspontja az, hogy tájékoztatni kell a felvételi kérelmet benyújtó hallgatókat, tehát január végéig az intézményeknek valamilyen módon közzé kell tennie, hogy eltérnek-e az átlag összegtől. Ezek az információk vagy a január végi pótkötetben, vagy az interneten elérhetők lesznek - mondta a tárca államtitkára, aki azt ígérte: lesz pontos tájékoztatás.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok