2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felavatták a Berzsenyi főiskola forrásközpontját

2006. november 15.
Több mint 1,4 milliárdos ráfordítással, magántőke bevonásával épült fel Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskolán a könyvtárt, az informatikai részleget és az új hallgatói aulát is magában foglaló regionális felsőoktatási forrásközpont. A PPP konstrukciós beruházást Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára avatta fel szerdán.
"A felsőoktatásban az elmúlt 16 évben a hallgatói létszám extenzív módon növekedett, (...) most azonban egy demográfiai hullámvölgy közelít, éppen ezért a felsőoktatás minőségének javítására kell összpontosítani" - mondta.

Hozzátette: a következő években minden intézménynek újra át kell gondolnia, hol helyezkedjen el, mi legyen a szerepe a felsőoktatásban.

A felavatott regionális felsőoktatási forrásközpont a főiskola két meglévő épületszárnyát köti össze, több mint háromezer négyzetméter alapterületű. Központi része az új 400 négyzetméteres hallgatói aula, valamint egy kétszáz fő befogadására alkalmas konferenciaterem. Az első emeleten kapott helyet az informatikai bázis, második emeletén pedig a könyvtár és a hozzá tartozó kutatószobák, tudományos laboratóriumok. A felsőoktatási forrásközpont ad helyet az önálló intézményként megszüntetett pedagógiai szakszolgálatnak is.

A PPP konstrukciónak megfelelően a felsőoktatási intézmény és a szaktárca húsz év alatt fele-fele arányban fizeti majd vissza a beruházónak bérleti díj formájában a befektetett összeget és természetesen fizetik az üzemeltetés költségeit is.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok