2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közös intézetet létesített a győri Széchenyi Egyetem és az Audi Hungaria

2006. december 12.
A tudomány és a gyakorlati alkalmazás szorosabbá tételére közös intézetet létesített az Audi Hungaria és a győri Széchenyi István Egyetem, az erről szóló szerződést az egyetem megalapításának ötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi szenátusi ülésen írták alá hétfőn.
Az eseményen Szekeres Tamás rektor hangoztatta: az egyetem törekszik a csúcstechnológiák fejlesztésében való közreműködésre.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke elmondta: mostantól intenzívebbé válik a korábbi együttműködés, amelynek keretében az egyetemtől olyan ötleteket, impulzusokat kaphatnak, amelyeket innovációvá tudnak átültetni.

A kooperáció hozzájárul a győri Audi munkaerő-utánpótlásának biztosításához. A pályakezdő diplomás munkavállalók döntő hányada máris a Széchenyi Egyetemről kerül ki - jegyezte meg.

Az ügyvezető kitért a gyakorlatorientált képzés fontosságára és szólt arról is, hogy a jó kapcsolat alapot nyújt a nemzetközi projektekben való közös részvételre. Az új intézet fő feladata lesz új anyagok és technológiák kifejlesztése a motorgyártás számára - közölte.

A jubiláló egyetemet köszöntő Manherz Károly, az oktatási tárca szakállamtitkára az innováció érdekében kifejtett egyetemi tevékenység jelentőségét hangsúlyozta. Rámutatott: azok a felsőoktatási intézmények maradnak fenn az egyetemek versenyében, amelyek sokat tesznek az innovációért, részt vesznek a régió fejlesztésében, a munkahely-teremtésben és az uniós régiókban is megállják a helyüket.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok