2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kutatóorvos a CEU Business School ösztöndíjprogramjának nyertese

2006. április 20.
A CEU Business School a múlt hónapban ösztöndíjpályázatot indított fiatal közép- és felsővezetők számára. A pályázat nyertese egy magyar kutatóorvos, aki részt vehet az iskola Executive MBA (IMM) képzésén. A magyar vezetőképzés érdekében az állami és a gazdasági szféra fogott össze: a tandíj nagy részét három minisztérium, egy magyar vállalkozó alapítványa és az iskola végzett hallgatói finanszírozzák. A nyertesnek a tandíj egy nyolcadát kell előteremtenie.

A múlt hónapban meghirdetett Executive MBA programra szóló 42 000 euró összértékű ösztöndíj nyertese Dr. Schwab Richárd, a Racionális Hatóanyagtervező Laborok KKK és a Humán Biotechnológiai KKK ügyvezető igazgatója lett. "Az ösztöndíj egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy jelen elkötelezettségeim feladása nélkül szerezhessek nemzetközileg is kiemelkedő színvonalú, gyakorlatorientált vezetői képzést" - nyilatkozta a nyertes.

A CEU Business School Executive MBA képzése Közép-Európa egyetlen nemzetközileg rangsorolt képzési programja. "Elsődleges érdek a fiatal magyar vezetői réteg felzárkózása a nemzetközi élvonalhoz, ezért alapítottunk ösztöndíjat a szponzorok segítségével. Nagyon komoly, felkészült pályázati munkákat kaptunk, és érdekes, elhivatott szakemberekkel találkoztunk az interjúk során. Nagyon örülünk, hogy egy pályázónak megadhattuk a lehetőséget. Reméljük, hogy az összefogás sikerére alapozva a jövőben még több pályázatot tudunk meghirdetni" - mondta el Dr. Pártos Ferenc, a CEU Business School dékánja.

A kiválasztás során a pályázóknak többek közt esszét kellett írniuk arról, hogy milyen lehetőségeket látnak Magyarország, illetve saját vállalkozásuk versenyképességének javítására. A bírálat során figyelembe vették eddigi szakmai pályafutásukat és a megpályázott programon tanultak felhasználási lehetőségeiről szóló elképzeléseiket is.

A szponzorok - a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium, a Demján Sándor Alapítvány, a CEU Business School és végzett hallgatói -, a Menedzserek Országos Szövetsége, valamint a médiatámogató Gazdasági Rádió és Figyelő képviselőiből álló zsűri az írásban beadott pályázatok, valamint a személyes meghallgatás értékelése után hozta meg döntését.

Az Executive MBA (IMM) program lehetővé teszi, hogy a résztvevők szakmai pályafutásuk megszakítása nélkül fejleszthessék üzleti döntéshozói és problémamegoldó képességeiket. "A neves külföldi - amerikai, holland és német - partneriskoláinkkal együttműködve kialakított képzési program nem az elméleti ismeretekre koncentrál. Az esettanulmányok segítségével és az üzleti életben rendszeresen előforduló döntési helyzetek szimulációjával a résztvevők azonnal alkalmazható gyakorlati tudást szerezhetnek" - emelte ki a program erősségét Findrik Mária, az Executive MBA program vezetője. - "Az oktatás valódi nemzetközi környezetben zajlik. Az Amerika, Európa és Ázsia országaiból érkezett résztvevők a két év alatt hatszor két hetes intenzív képzés során sajátítják el a tananyagot, s a képzésben részt vevő valamennyi iskolát végiglátogatják."

A kurzuson a magyarországi üzleti élet számos vezetője részt vett. A CEU Business School hallgatója volt többek közt Winkler János, a T-Mobile vezérigazgatója, Czakó Ferenc, a Synergon vezérigazgatója és Inzelt Péter, az MTA SZTAKI igazgatója. A képzés hallgatója jelenleg Kurucz Pál, a Vista Utazási Irodák ügyvezető igazgatója és Pandurics Anett, a Posta Biztosító vezérigazgatója is.

A CEU Business School programját a világ legerősebb képzései között tartják számon. A Financial Times 2005. október 24-én jelentette meg a világ összes Executive MBA kurzusát értékelő rangsorát, melyen a CEU Business School programja a kelet-közép európai üzleti iskolák közül az első helyen szerepel. Az intézmény - vezető amerikai és nyugat-európai iskolák társaságában - a régióból egyedüliként szerepel a legjobb húsz között: partneregyetemeivel közösen nyújtott Executive MBA képzése a kiemelkedő 16. helyezést érte el. A kurzus az első helyen végzett az ún. "International Course Experience" (nemzetközi tapasztalatszerzés) szempontjából, amely a nemzetközi színtéren megtartott órák számát veszi figyelembe.

* * *

A CEU Business School (Közép-Európai Egyetem Üzleti Iskolája)

A CEU Business Schoolt 1988-ban sikeres üzletemberek - köztük Soros György -, tudósok, közéleti személyiségek alapították. Az iskola kezdetektől kiemelt feladatának tekinti, hogy a legmodernebb üzleti ismeretek átadásával támogassa a régió sikeres demokratikus átalakulását. A CEU Business School volt az első közép-kelet-európai oktatási intézmény, amely a legmagasabb szintű üzleti ismereteket nyújtó, világszerte elismert amerikai MBA diplomát kínálta Közép-Európában, így Magyarországon is.

A CEU Business School a diplomás képzések (Executive MBA, MBA, MSc in IT, HR menedzsment) mellett vezetőképző és -fejlesztő programokat, illetve tréningeket szervez az üzleti élet szereplői számára.

Az Executive MBA

Az MBA olyan speciális kurzus, mely a résztvevőknek a legfrissebb tudományos eredményekre támaszkodva tanítja meg a vállalatok korszerű vezetésének legmodernebb módszereit. Az Executive MBA a legmagasabb szintű, intenzív posztgraduális képzés, mely a komoly szakmai, vezetői tapasztalattal rendelkező felsővezetőknek szól.



Médiatámogatók:
Figyelő
Gazdasági Rádió
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok