2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ közleménye

2006. február 1.
Két hét múlva, február 15-én éjfélkor lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő. Aki a jelentkezés kényelmes és gyors módját szeretné választani, a tavalyi évhez hasonlóan megteheti a www.felvi.hu weboldal elektronikus felvételi felületén.


Országos Felsőoktatási Információs Központ
2006-01-31

Még két hét a felsőoktatási jelentkezésekre
 
Véghajrájába fordul a 2006-os felsőoktatási jelentkezési időszak, hiszen február 15-én éjfélkor lejár a jelentkezési határidő. Aki a jelentkezés kényelmes, gyors és papírkímélő módját szeretné választani, a tavalyi évhez hasonlóan megteheti a www.felvi.hu weboldal elektronikus felvételi felületén.
 
Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sokan az utolsó pillanatokra hagyják a jelentkezési lapok postára adását, pedig a határidő sürgető szorításában könnyen hiba csúszhat a lapok kitöltésébe - nem beszélve a postai sorban állásról. Aki az e-felvételit választja, kényelmesebben gazdálkodhat az idejével.

Az e-felvételi minden tekintetben egyenértékű a hagyományos, papíralapú jelentkezéssel, ugyanakkor a felvételiző dolgát lényegesen megkönnyíti. A megszokott "A" és "B" jelentkezési lapok helyett egy elektronikus felületet kell kitöltenie, melynek számos pontjában előre felkínált listából lehet a megfelelő válaszlehetőségeket egyszerűen kiválasztani. A felület szerkesztéséhez bármikor visszatérhet a jelentkező, hiszen a rendszer rögzíti az aktuális állapotot, illetve az adatokat örökíteni lehet a különböző jelentkezési helyek között, így elég egyszer begépelni őket.
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) által kidolgozott rendszerben lehetőség nyílik az intézmények által kért kapcsolódó dokumentumok - bizonyítványmásolatok, a leendő diákigazolvány fényképe stb. - feltöltésére is, így a jelentkezőnek ezek postára adásával sem kell vesződnie.

Természetesen a jelentkezés szerkesztésére csakis a határidő lejártáig, 2006. február 15. éjfélig nyílik lehetőség, hiszen a jelentkezési határidő az e-felvételizőket ugyanúgy köti, ahogy a "papíron" jelentkezőket. Ha a felhasználó nem véglegesítette a jelentkezési adatait, az OFIK a határidő lejártakor a legutolsó megadott állapotot tekinti véglegesnek. A véglegesítésről minden esetben e-mailben visszaigazolást kap a felhasználó.

Ugyan a jelentkezőt az elektronikus jelentkezés sem mentesíti a felvételi eljárás díjainak megfizetése alól, ám ezeket egy összegben kell átutalnia az OFIK-nak: fizethet dombornyomású bankkártyával az interneten keresztül is, vagy egyszerű banki átutalással.

A részletes tudnivalók és a felhasználási feltételek bővebben olvashatóak a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006 c. kiadványunkban és a www.felvi.hu honlapunkon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok