2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tűz a Műegyetemen - gyorssegély a családoknak

2006. augusztus 9.
- Gyorssegélyben részesül annak a három tűzoltónak a családja, aki a Műegyetemen kedden este keletkezett tűz oltásakor vesztette életét - közölte szerdán a kormányszóvivő.

Danks Emese az egyelőre nem végleges összegeket ismertetve a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól százezer forintot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól nyolcvanezer forintot, a Fővárosi Tűzoltóságtól pedig 70 ezer forintot kapnak a családok.

Korábban a Műegyetem vezetése közölte, hogy 500-500 ezer forintot ajánl fel a tűz áldozatainak családjai számára, a főváros pedig családonként 1-1 millió forintot ítélt meg.

Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára kérdésre válaszolva kiemelte, hogy a felsőoktatási intézmények ingatlanjaik teljes jogú kezelői, ebbe a minisztériumnak nincs beleszólása.

"Az intézmények maguk döntenek ezeknek a létesítményeknek a hasznosításáról, bérbe adásáról, amelyhez nekik vagy a hasznosítónak természetesen be kell szerezniük a szükséges hatósági engedélyeket, (...) egy lőtér esetében tudomásom szerint a rendőrségtől, illetve a tűzoltóságtól kell engedélyeket beszerezniük" - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: a konkrét ügyben maga a Műegyetem is folytat vizsgálatot, erről a tárca folyamatos tájékoztatást kért.

Mint hozzátette, fel fogják hívni az intézmények rektorainak figyelmét arra, hogy a vagyonkezelés, a hasznosítás kapcsán különös gondot fordítsanak azokra a szempontokra, amelyek egy oktatási intézmény esetében az életvédelmet és a vagyonvédelmet tekintve fontosak.

Arató Gergely a tárca nevében köszönetet mondott azoknak a tűzoltóknak, akik előző nap hősiesen kivették a részüket a tűz oltásából, és részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok