2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új felsőoktatási intézmény a hivatalos nyilvántartásban

2006. augusztus 24.
A tavaly elfogadott felsőoktatási törvény alapján létrehozott Felsőoktatási Regisztrációs Központ a Magyarországon eddig is működött magyar és külföldi felsőoktatási intézmények nyilvántartásba vétele után első alkalommal regisztrált jogerősen új felsőoktatási intézményt.

Az intézmény a SOTER Nemzetközi és Informatikai felsőoktatási intézmény, "állami elismerése folyamatban" néven jött létre, és a felsőoktatási törvény szerint nyilatkozattételre és szerződéskötésre jogosult, felsőoktatási tevékenységet azonban egyelőre nem folytathat. Az intézmény felsőoktatási tevékenységét működésének engedélyezése és állami elismerése után kezdheti majd meg. Ez a folyamat akár évekig is eltarthat.

Magyarországon felsőoktatási tevékenységet ugyanis csak az állami elismeréssel rendelkező magyar és magyarországi működési engedéllyel rendelkező külföldi intézmények végezhetnek.

A Felsőoktatási Regisztrációs Központ honlapján (www.frkp.hu) megtalálható a Központ által nyilvántartásba vett, működési engedéllyel rendelkező, illetve államilag elismert magyar felsőoktatási intézmények listája, továbbá a Magyarországon engedéllyel képzést folytató külföldi felsőoktatási intézmények listája is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok