2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Államtitkári garancia az új szolnoki kampusz megépítésére

2007. október 4.
Az oktatási minisztérium gazdasági és fejlesztési szakállamtitkára, Závecz Ferenc garanciát vállalt arra, hogy napokon belül megérkezik a Szolnoki Főiskolára az új kampusz aláírt szerződése - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Székely Péter, a főiskola rektora.
Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén így 2009. február elejére megépülhet az új kampusz a Tiszaligetben. Amint a rektor arról beszámolt, a minisztérium három feltételhez kötötte az aláírást. Egyrészt vállalniuk kell a mostani, Ady Endre úti épületük értékesítését legkésőbb két évvel a kampusz átadása után, másfelől a szolnoki bérleményeket fel kell adni, harmadrészt a tanszállodaként működő Liget Hotel gazdaságos üzemeltetését is elvárják a Szolnoki Főiskolától - jelezte.

Székely Péter szerint mindhárom feltétel gond nélkül teljesíthető, így várhatóan heteken belül sor kerül az alapkőletételre.

A tiszaligeti campus PPP-konstrukcióban, 3,3 milliárdos beruházás keretében épül meg, s a beruházás költségeit húsz éven keresztül 217-217 millió forintos éves részletekben fizeti az intézmény és a minisztérium.


(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok