2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller: a szaktárca eltökélt a felsőoktatási reformok folyatásában

2007. június 5.
Az oktatási tárca vezetője eltökélt a felsőoktatási reformok folytatásában, a képzési hozzájárulás kérdésében a minisztérium szakmai álláspontja nem változott. Ezt Hiller István mondta az MTI kérdésére az Alkotmánybíróság keddi döntését követően.
Az Ab úgy döntött, hogy népszavazásra tehető fel a képzési hozzájárulás kérdése is. A döntés szakmai döntés volt - reagált Hiller István a taláros testület határozatára. Mint mondta: az elmúlt egy évben a képzési hozzájárulás kérdésében a szakmai álláspontja nem változott. Az elmúlt időszakban a hallgatói juttatások rendszerébe sikerült beilleszteni a képzési hozzájárulást. A Felsőoktatási Kerekasztal tagjaival közösen olyan szisztémát dolgoztak ki, amelyet minden résztvevő aláírt a hallgatóktól a rektorokig, a nagycsaládosoktól a doktoranduszokig. A részhozzájárulás ügye része lett egy rendszernek, amely a felsőoktatás résztvevői által elfogadottan a minőséget szolgálja, a színvonalat emeli. Szakmai körökben erről már nem, hogy vita nem folyik, de egyetértés van - tette hozzá.

A miniszter szerint a felsőoktatás jövője annak színvonalában rejlik. Kijelentette: a színvonal emelését helyezi a felsőoktatáspolitika centrumába, s ennek egy része - nem kizárólagos része - a hozzájárulás kérdése és a hallgatói juttatások új rendszere.

Hiller István azt mondta, ma már nem csak elhalkultak, de el is hallgattak azok a hangok, amelyek korábban azt mondták, hogy a képzési hozzájárulás összege bár az intézményeknél marad, de akkor ennyivel csökken az állami támogatásuk. Közölte: három év alatt 214 milliárdról 241 milliárdra növelik a terület büdzséjét.


(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok