2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megnyílt a Debreceni Nyári Egyetem

2007. július 23.
Az ország legrégebbi, immár 80 éves nyári egyetemén 32 országból érkezett, 272 külföldi hallgató tanul az idén - jelentette be Gellén József igazgató a Debreceni Nyári Egyetem hétfői megnyitóján.
Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára a megnyitón hangsúlyozta, hogy a tradicionális nyári kurzusnak rendkívül magas a hazai és a nemzetközi elismertsége.

Emlékeztetett rá, hogy a Debreceni Nyári Egyetemet az idén Magyar Örökség díjjal, illetve Debrecen város Pro Urbe díjával tüntették ki.

A szakállamtitkár szerint nagy az érdeklődés szakdiplomáciai szempontból és a határon túli magyarság szempontjából is rendkívül fontos kurzus iránt.

Megemlítette, hogy nagy számban tanulnak a nyári egyetem kurzusain hazánkban dolgozó diplomaták és külképviseletek munkatársai.

Gellén József hozzátette: a magyar nyelv és kultúra megismertetésében élenjáró szerepe van a nyári egyetemnek. Utalt arra, hogy a hagyományos téli, tavaszi, nyári és őszi debreceni kurzusok közötti időszakban a nyári egyetem módszereivel tanítják a magyar nyelvet a Budapesten és a Sopronban szervezett kurzusokon is.

Évente mintegy ezren tanulnak magyarul a Debreceni Nyári Egyetem kurzusain - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az idén a legtöbben Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Finnországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztriából és Lengyelországból érkeztek Debrecenbe, de jöttek a 4 hetes képzésre olyan távoli országokból is, mint Korea, Egyiptom és Japán.


(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok