2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nemzetközi felsőoktatási kiállítás novemberben a Corvinuson

2007. október 27.
Hazai és külföldi egyetemek részvételével Nemzetközi Felsőoktatási Kiállítást rendeznek november 9. és 10. között a Budapesti Corvinus Egyetemen: a rendezvény célja, hogy segítsen a diákoknak és a szülőknek eligazodni az új pontszámítási rendszerben, felvételi eljárásban, valamint hogy megismerhessék a hazai és külföldi egyetemeket, főiskolákat - olvasható az egyetem és az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján a programot ismertető tájékoztatóban.
A felsőoktatási képzések piaci versenyében nem könnyű az eligazodás sem a középiskolát végzetteknek, sem a főiskolai vagy egyetemi alapképzést befejezett hallgatóknak. Az ismerkedést, a személyes kérdezés lehetőségét szeretné biztosítani az egyetem a kiállítás megrendezésével.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által támogatott nemzetközi hallgatótoborzó vásáron egy időben egy helyen érdeklődhetnek a leendő diákok a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről számos hazai és külföldi felsőoktatási intézménynél.

Számos európai felsőoktatási intézmény látogat el a rendezvényre, képviseltetik magukat egyetemek Dániából, Hollandiából, Nagy-Britanniából, Finnországból, Franciaországból, Romániából, Törökországból.

A hazai felsőoktatási intézmények közül a látogatók találkozhatnak a Budapesti Gazdasági Főiskolával, a CEU Business School-lal, a Debreceni Egyetemmel, a Gábor Dénes Főiskolával, a Károly Róbert Főiskolával, a Nyíregyházi Főiskolával, a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Szolnoki Főiskolával és a Zsigmond Király Főiskolával, valamint Budapesti Corvinus Egyetemmel.

Az érdeklődők az intézmények képviselőinek segítségével tájékoztatást kaphatnak bármely alap-, illetve mesterképzésről.

A hallgatói mobilitást elősegítő első nemzetközi kiállítást a tervek szerint a Budapesti Corvinus Egyetem rendszeresen megrendezi majd.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok