2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A tavalyihoz hasonló az érdeklődés az egyetemi, főiskolai felvételik iránt

2007. február 22.
Várhatóan csaknem 126 ezren jelentkeznek idén a felsőoktatási intézményekbe. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ előzetes adatai szerint 120 ezren adták be jelentkezési lapjukat a felsőoktatási intézményekbe. Mint ismert, a jelentkezők február 15-ig küldhették be dokumentumaikat, illetve használhatták ki az elektronikus jelentkezési lehetőséget.
Fontos változás az elmúlt évekhez képest, hogy mesterképzésekre és kiegészítő képzésekre március 15-ig lehet jelentkezni. Szakértők 5-6 ezer főre számítanak, így az előző évekhez képest nem lesz jelentős változás az egyetemekre, főiskolákra jelentkezők számában. Államilag támogatott képzésre idén 56 ezer főt vesznek fel. Tavaly a 62 ezer államilag finanszírozott egyetemi és főiskolai helyre 132 ezren jelentkeztek.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ megkezdte a jelentkezési lapok feldolgozását, rögzítését, az elektronikusan jelentkezők folyamatosan küldik a jelentkezéseik véglegesítését. A feldolgozott adatokat az Országos Felsőoktatási Információs Központ folyamatosan közzé teszi, illetve biztosítja azt, hogy minden jelentkező megismerhesse adatait, és amennyiben korrekció szükséges, azt - kérésére - elvégzik.

Március utolsó napjaiban állnak rendelkezésre a végleges jelentkezési számok, illetve azok az adatok, amelyek megmutatják, hogy az egyes intézményekbe, képzési területekre, munkarendre, finanszírozási formára hányan jelentkeztek.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok