2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Diák Kalauz - tovább bővül a kedvezményrendszer

2008. február 7.
Február első heteiben megjelenik a kiadvány, amely azokat a budapesti elfogadóhelyeket tartalmazza, ahol diákigazolvánnyal 5-50 százalékos kedvezménnyel lehet vásárolni. A több száz üzletet, éttermet, könyvesboltot, múzeumokat és egyéb lehetőségeket tartalmazó füzet közel kétmillió kártyatulajdonost érint. A budapesti összesítés mellett hamarosan a nagyobb egyetemi központokban is megjelenik a helyi kedvezményeket tartalmazó könyvecske.
DiákigazolványMagyarországon körülbelül kétmillióra tehető azok száma, akik általános iskolai, középiskolai diákként és felsőoktatási hallgatóként diákigazolvánnyal rendelkeznek. A kártyához európai mércével mérve is egyedülálló kedvezményrendszer kapcsolódik: számos kereskedelmi, kulturális és utazási kedvezmény vehető igénybe diákigazolvánnyal az egész országban.

Az igazolvány kiváltása nem kötelező, de megéri: a 8 évig érvényes közoktatási diákigazolvány 550 Ft (alig 70 Ft/év). A felsőoktatási hallgatók akár 5-6 évig is használják az 1600 Ft-ba kerülő diákjukat (270-320 Ft/év). Ezzel szemben akár több tízezer forintos kedvezményt is igénybe vehetnek vele, vagyis az ára akár már néhány (tan)könyv, vagy mozijegy megvásárlása után megtérül.

Persze csak akkor, ha vásárláskor az illetőnek eszébe jut, hogy felmutassa a diákját. Ebben segít a most megjelent, a 2007/2008 II. féléves, a budapesti diákigazolvány elfogadóhelyeket tartalmazó ingyenes Diák Kalauz című kiadvány, amely a héten már megtalálható a felsőoktatási intézményekben.

Tovább bővül a kedvezményrendszer

A diákigazolvánnyal igénybe vehető kedvezmények köre 2008 februárjában tovább bővül: országszerte több mint 1700 elfogadóhely kínál 5-50 százalékos kedvezményeket. Az elfogadóhelyek listáját a már említett Diák Kalauz mellett a www.diakbonusz.hu oldal is tartalmazza.

A Diák Kalauz összesen 140 ezer példányban jelenik meg, 70 ezer példányban a fővárosban, 70 ezer példányban a felsőoktatás nagyobb régióközpontjaiban (Eger, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs, Veszprém, Győr, Sopron).

Az elfogadóhelyek felismerését a bejáratra ragasztott "Diákigazolvány elfogadóhely" matrica, valamint a pénztárnál elhelyezett "Használd a diákod" matrica is segíti.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok