2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felsőoktatási ponthatárok - este nyolc órakor

2008. július 24.
Ma este nyolc órakor válnak nyilvánossá az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok a www.felvi.hu portálon, ezzel 96 ezer felvételiző sorsa dől majd el.
Az érdeklődők a fővárosban, a Millenáris Parkban kivetítőkön is figyelemmel kísérhetik a ponthatárokat a Pont Ott Partin. A rendezvényre kilátogat Hiller István oktatási és kulturális miniszter is.

A helyszínen felsőoktatási intézmények mutatkoznak be, és fórumbeszélgetést tartanak olyan, a felvételizőket érintő kérdésekről, mint például a ponthatárok alakulása, ösztöndíj-lehetőségek, hallgatói juttatások, a diplomák piacképessége.

A rendezvényen koncertek - a Major Zenekar, a Brains és Zanzibár produkciói - is várják a fiatalokat.

Azok a jelentkezők, akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak erre, a vonalhúzás estéjén SMS-ben is értesítést kapnak.

A felsőoktatási jelentkezések alapján arra lehet számítani, hogy a hagyományosan kedvelt szakokon és intézményekben idén is magasak lesznek a ponthatárok.

A 2008/2009-es tanévre 96.302 diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, közülük 5.200-an mesterképzésre. A felsőoktatási intézmények közül első helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áll a jelentkezések rangsorában, azt a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi. A főiskolák közül a Budapesti Gazdasági Főiskola volt a legnépszerűbb.

Államilag finanszírozott képzésben szeptembertől 56 ezer diák tanulhat majd. Mesterképzésre 3.500 államilag finanszírozott helyet különítettek el, és 12.500 a felsőfokú szakképzésben tanulók száma.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok