2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: "A színvonal a magyar felsőoktatás útja"

2008. február 1.
Megalakult az új Nyugat-magyarországi Egyetem, Magyarország hatodik legnagyobb hallgatói létszámú intézménye.
"Óriási változások zajlottak le az elmúlt másfél évtizedben, Magyarországon megnégyszereződött a hallgatói létszám. Szükséges volt a mennyiségi változás, ám ez a folyamat lezárult. A minőség lépett a mennyiség helyébe. A magyar felsőoktatás útja a színvonal" - fogalmazott köszöntőbeszédében Hiller István oktatási és kulturális miniszter Sopronban, az új Nyugat-magyarországi Egyetem alapítási ünnepségén. Arról is beszélt, hogy a 21. század a tudásról, a tudás megszerzéséről, illetve annak lehetőségeiről szól.
 
A szakminiszter hangsúlyozta: a magyar hallgatóknak immáron nem egymással kell versenyezniük, hanem a világ egyetemeinek tanulóival. "Ez nekünk kedvez, mert tehetséges nemzet vagyunk, és ennek a versenynek csak nyertesei lehetünk" - tette hozzá Hiller István.
 
Az új  Nyugat-magyarországi Egyetemmel  - a Nyugat-magyarországi Egyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülésével - az ország hatodik legnagyobb egyeteme jött létre.  "Példaértékű, ami Sopronban történt, ugyanakkor a történet itt nem állhat meg. Folytatódik az integráció, ami a minőséget helyezi a középpontba. Az egyesülési törekvéseket támogatni kell, egyúttal vállalni a múltat és a hagyományokat is. A helyes arány megtalálásától függ ennek az új egyetemnek a sikere is" - mondta Hiller István. Egyúttal bejelentette, hogy az egyetem kulturális tevékenységét 20 millió forinttal támogatja, mintegy születésnapi ajándékként.
 
Faragó Sándor, az új  Nyugat-magyarországi Egyetem rektora a soproni ünnepségen kitért arra is, hogy az egyetem - amely 24 helyszínen működik - fejlesztésére 14 milliárd forintot fordítottak, és ez példa nélküli az intézmények történetében.  
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok