2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

2009. február 23. az e-felvételi hitelesítésének határideje

2009. február 20.
2009. február 23-ig van lehetőségük az e-felvételizőknek, hogy postára adják a hitelesítő adatlapot, vagy elektronikusan hitelesítsenek az Ügyfélkapu segítségével. A jelentkezési szándék csak a sikeres hitelesítés után válik érvényessé.
A hitelesítésre két módon van lehetőség: a hitelesítő adatlap beküldésével vagy az Ügyfélkapun keresztüli regisztrációval. Az előbbinél ki kell nyomtatni az e-felvételi felületről az ún. hitelesítő adatlapot, majd aláírást követően - célszerű ajánlott küldeményként - postázni az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190. címre. Amennyiben a jelentkező rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, akkor az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

2009. február 16-án éjfélig volt lehetőségük az e-felvételizőknek, hogy rögzítsék jelentkezési adataikat a felületen. A jelentkezés lezárultával továbbra is elérhető a felület azok számára, akik még nem nyomtatták ki és nem adták postára a hitelesítő adatlapjukat, vagy nem érvényesítették a jelentkezést az Ügyfélkapu segítségével. A hitelesítő adatlapok postára adásának határideje 2009. február 22. (tekintettel arra, hogy a határidő munkaszüneti napra esik, ezért 2009. február 23-ig lehet feladni az adatlapokat).

Lényeges tudni, hogy az e-felvételizők jelentkezése a sikeres hitelesítés után válik érvényessé, azaz csak azt követően töltik be az elektronikus jelentkezők adatait a központi felvételi nyilvántartásba. A hitelesíthető jelentkezés feltétele a személyes adatok és legalább egy jelentkezési hely megadása. Azok az adatok, amelyek a jelentkezéskor még nem álltak rendelkezésre pl. 12. év végi középiskolai eredményről szóló dokumentummásolat 2009. június 3-ig, az ezt követőn megszerzettek - többletpontok, eredmények, dokumentumok - legkésőbb 2009. július 9-ig pótolhatók.
Azoknak is előbb hitelesíteniük kell a jelentkezésüket, akik úgy érzik, hogy valamilyen személyes adatot vagy eredményt nem pontosan adtak meg. A megadott adatok pontosítására, módosítására nekik is lehetőségük van.

Felhívjuk az e-felvételit választók figyelmét arra, hogy rendszeresen ellenőrizzék a felvételi eljárás alatt e-mail postafiókjukat, hiszen a hivatalos felszólítások, tájékoztatások oda érkeznek.


Educatio Kht.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok