2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Többletpontok és Katapult Mentorprogram-beli részvétel a hátrányos helyzetű diákok számára

2009. január 28.
A 2009. évi felsőoktatási felvételi eljárás során ismét előnyben részesülnek, és a Katapult Mentorprogramban való részvételre is jogosultak a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű felvételizők.
A hátrányos helyzetű jelentkezők a felvételi eljárás során minden jelentkezési helyükön 25, a halmozottan hátrányos helyzetű felvételizők pedig 50 többletpontot igényelhetnek, ezen felül sikeres felvételi esetén a Katapult Mentorprogramban való részvételre is jogosultak.

A jelentkezőknek a jelentkezési lapon a többletpontokra vonatkozó pontban kell feltüntetniük, hogy hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetűnek számítanak, valamint csatolni kell a szükséges dokumentumokat. A szükséges igazoló dokumentumok tartalmi és formai követelményei megtekinthetők a Katapult Mentorprogram (www.mentorhalo.hu) honlapján, illetve a KATAPULT 2009 című tájékoztató kiadványban. A Katapult Mentorprogramban való részvételhez a jelentkezési lapon a jelentkezőknek hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a Mentorprogramot működtető szervezet kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás céljából kezelhesse megadott adataikat.

Hátrányos helyzetűnek számít az a huszonöt évnél fiatalabb jelentkező, akit középfokú tanulmányai során családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, illetve aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, vagy állami gondozott volt. Halmozottan hátrányos helyzetű felvételiző, akinek a fentebb leírtakon kívül a tankötelessé válásának időpontjában a törvényes felügyeletét ellátó szülője legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, valamint akit tartós nevelésbe vettek.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok