2023. június 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás az oktatás és kutatás támogatóinak a 2009-es Kármán Tódor-díj elnyerésére

2009. október 6.
Az oktatási és kulturális miniszter 10/2000. (VI. 8.) OM rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás támogatása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági- és közélet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor-díjat alapított.
 
A díjat olyan
  • magánszemélyek, nem jogi személyek, vagy közösségek kaphatják, akik kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek,
  • jogi személyek (intézmények, vállalkozások, alapítványok) kaphatják, amelyek az együttműködés során jelentős támogatással (pl. ösztöndíjak adományozása, kétoldalú együttműködés, tudásközpontok, kooperációs kutató központok támogatása, stb.) közreműködnek az oktatási intézmények oktatási és kutatási munkájában.
A díjra pályázni lehet, vagy az oktatási és kutatási intézmények, ill. az oktatásban és kutatásban résztvevő személyek tehetnek javaslatot.
 
Évente maximum öt díj adományozható, amelyet az oktatási miniszter ünnepélyes körülmények között ad át. A díjjal oklevél és plakett jár.
 
A díjazásra szóló pályázatoknak vagy javaslatoknak tartalmaznia kell, hogy mi a támogatás vagy az együttműködés szakmai tartalma, jellege, célja és eszközei, eredményei, valamint mennyi a támogatás pénzben kifejezhető értéke.
 
A pályázatokat vagy javaslatokat (maximum 3 oldal) 2009. október 30-ig kell eljuttatni az Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi és Civil Kapcsolatok Titkárságára (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.).
 
(További információ: Szigeti Katalin oktatási kitüntetési referens, tel.: 473-7423)
 
Dr. Hiller István
oktatási és kulturális miniszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok