2023. szeptember 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Dunaújvárosi Főiskola

2005. április 18.
Nagyításhoz kattinson a képre!Komplex oktatási létesítmény fejlesztése a volt Fonodai épületben
  • Szintterület: 4100 m2
  • Becsült beruházási költség: 1,80 Mrd Ft
  • A befejezés várható időpontja: 2006. IX.

Tervezett funkciók:
  • Előadótermek 370 m2
  • Laboratóriumok 3500 m2
  • Kiegészítő és járulékos helyiségek
A Dunaújvárosi Főiskola nagy ívű fejlesztéseket tervez az infrastrukturális ellátottság területén is. Az intézmény már eddig is egymás szoros szomszédságában lévő belvárosi oktatási, műhely és kollégiumi épületeivel campus (főiskolai város) kiépítését tervezi a közeljövőben.

Nagyításhoz kattintson a képre!A szomszédos Kallós Dezső utcai volt Parmalat épületeinek átalakításával 2002 szeptemberétől a Természettudományi Intézet laboratóriumai, az Idegen Nyelvi Lektorátus, a DF Nyelviskola, valamint az ITK Origó és Pannon nyelvvizsgahely már itt működik. Hamarosan a Diákcentrum is ideköltözik, ami mellett egy szabadtéri színpad, fórum kerül kialakításra. A közelmúltban megvásárolt helyi közszolgálati rádió működtetésével - Rádió 24, FM 99,1 MHz - a média szakirányos hallgatók szakmai gyakorlatához szükséges feltételek valósulnak meg. A multimédia rendszerekkel együtt a rádióstúdió is a Kallós Dezső utcában, az új DF Médiacentrumban kapott helyet. Ezen a területen épül majd várhatóan a fecskeház program segítségével egy tizennégy lakásos garzonházat is, amelyben az oktatók és a fiatal házas hallgatók számára nyílna komfortos lakhatási lehetőség.

Nagyításhoz kattintson a képre!2002 márciusában került a főiskola tulajdonába a főépület melletti volt fonoda hatalmas, négyezer négyzetméteres csarnoka. A főiskolai nyomda és a jegyzetbolt már itt működik. Elsőként hat állami felsőoktatási intézmény, köztük a Dunaújvárosi Főiskola vehetett részt a PPP (Public Private Partnership) campus-fejlesztési programban, ahol a kormány az állami szolgáltatások ellátásába a magántőke bevonását is lehetővé teszi. A Magyar Universitas Programban szereplő, az intézmények számára szigorú kötelezettség-vállalásokat tartalmazó megállapodás már aláírásra került.
A Dunaújvárosi Főiskola hallgatói létszámemelkedése a rendszerváltozás óta a tízszeresére emelkedett, amit az oktatási infrastruktúra fejlesztése nem tudott követni. A főiskola komoly bővítési szándékát jelezte az év elején eredményesen lezárult volt fonoda épületére kiírt építészeti tervpályázat, amiben egyebek mellett nagy előadók és laboratóriumok szerepelnek. Ezek megvalósításához kerülhet most egy lépéssel közelebb az intézmény, hiszen egy 4 milliárdos, jelentős beruházás indulását alapozza meg a most aláírásra kerülő dokumentum. A vállalás húsz éves elkötelezettséget jelent évi 221 millió forinttal, aminek csak a felét biztosítja az OM, a másik felét a DF-nek kell kigazdálkodnia.

A főépület külső homlokzatának rekonstrukciója, a nagyelőadók és folyosók felújítása, valamint a vizesblokkok korszerűsítése már megtörtént. Az alagsorban hangulatos Diákcentrumot található, és a 200 fős étterem is teljesen megújult. Megkezdődött a főiskola Duna-parti csónakházi területének rehabilitációja is.

Bár a DF informatikai hálózata már most is korszerű alapokon nyugszik, folyamatos a továbbfejlesztése, ami elsősorban a belső gerinc sávszélességének növelésében, újabb szolgáltatások bevezetésében nyilvánul meg.

Nagyításhoz kattintson a képre!A kollégiumi igények kielégítésére jelenleg is több különböző komfort fokozatú szállást tud biztosítani az intézmény a kérelmezők közel hetven százalékának, 1450 főnek. 2001 óta a vállalkozói tőke bevonásával már három, a főiskola szomszédságában minden igényt kielégítő, kétszer kétágyas, fürdőszobás lakrészekből álló kollégiumi bérlemény működik, amelyek egyben YOUTH Hostel tagok is.
A kollégiumok átalakítása folyamatban van. Minden szobához fürdőszoba és WC is társul, valamint tv és számítógép csatlakozás is lesz. Első ütemben már ez év tavaszán az Oktatási Minisztérium állami felsőoktatási intézményei számára kiírt kollégium felújítási pályázatának köszönhetően, közel fél milliárdos beruházás után elkészült a Dózsa György úti központi épület.


Kapcsolódó anyagok:

 Bemutató prezentáció (PDF, 488 kB) ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok