2023. szeptember 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Eszterházy Károly Főiskola, Eger

2005. április 18.
Nagyításhoz kattintson a képre!
A beruházás célja: Új oktatási épület és sportlétesítmények.
Szintterület: 2000 m2
A beruházás becsült költsége: 0,93 Mrd Ft.
A befejezés várható időpontja: 2006. VIII.
 
 
A főiskola Leányka utcai épületegyüttesétől keletre helyezkedik el a fejleszteni kívánt sportterület, melyről elmondható, hogy Eger városszerkezetében kiemelten értékes városnegyedben fekszik.
A városközponthoz való közelsége, az értékes természeti környezet, a fejlett infrastruktúra vonzó feltételeket teremt a fejlesztés számára.

Nagyításhoz kattintson a képre!A sportcsarnok a teniszpályák melletti területen áll, melynek szomszédságában helyezkedik el a Testnevelési Intézet épülete. A terület parkosított, de a növekedő forgalmából eredő terhelés a zöldfelületeket is károsítja, kevés a parkolóhely. A sportcsarnoktól keletre elhelyezkedő teniszpályák bár jó állapotúak, de fejlesztéssel az idényjelleg megszüntethető. A pályák kiszolgálására külön öltöző, szertár és multifunkcionális oktatási épületek létrehozása kívánatos.
 
Nagyításhoz kattintson a képre!A teniszpályák feletti teraszos területre épülnek a multifunkciós épületek, alattuk parkolóval (teremgarázs) fitnesz-funkciókat biztosító épületegységekkel. A régi tornacsarnok a Testnevelési Intézet épülete mögött, annak hossztengelyére telepítve helyezkedik el. A szerkezet elavult, tényleges funkciójának betöltésére újkorában sem volt igazán alkalmas. A Testnevelési Intézet oktatási épülete jó állapotú, a működésben centrális szerepe van.
 
Nagyításhoz kattintson a képre!A régi tornacsarnok átépítése az új létesítménynek az oktatási épülettel történő egy tömegbe való összefogása gazdaságosságból is indokolt. Az felújítandó és egy épülettömegbe foglalandó létesítmény melletti kézilabda pálya aszfaltburkolata elhasználódott (töredezett), környezete rendezetlen. A pálya felújítása új burkolat létesítését igényli. Az atlétikai pálya új burkolattal és részleges lelátó építéssel a város számára is jól hasznosítható létesítménnyé válhat. Városfejlesztésben itt további tartalékterület áll az intézmény rendelkezésére.

Összefoglalva:
 
Az atlétikapálya és a tornacsarnok felújításával, a tenisz és a labdarúgás jelenlegi pályáinak korszerűsítésével, illetve további új sportterek és multifunkcionális oktatási épületek kialakításával jobban kihasználható gazdaságosabban fenntartható létesítményrendszer megvalósítása a cél.
  • A beruházás célja: Új oktatási épület és sportlétesítmények.
  • Szintterület: 2000 m2
  • A beruházás becsült költsége: 0,93 Mrd Ft.
  • A befejezés várható időpontja: 2006. VIII.
Kapcsolódó anyagok:

 Bemutató prezentáció (PDF, 945 kB)
 
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok