2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kecskeméti Főiskola - Informatikai Intézet

2002. október 8.

Kecskeméti Főiskola - Informatikai Intézet

Helyszín: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Lebonyolító: FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Rt.
Start év: 2001
Nettó alapterület: 330 m2
Kivitelező: GEN-ÉP Építési Kft.
Beruházási költség: 0,6 milliárd
Építész tervező: Farkas Gábor (Farkas és Guha Építésziroda Kft.)


A kecskeméti főiskolák már a tényleges összeolvadás előtt is komoly összegeket áldoztak arra, hogy további kollégiumi férőhelyeket alakítsanak ki. Most, hogy az Oktatási Minisztériumtól támogatást kaptak egy újabb diákotthon létesítésére, a régebben kollégiumként használt Izsáki úti épület felszabadul. Ezért az intézmény vezetői úgy döntöttek, az átalakításokat követően itt rendezik majd be az Informatikai Intézetet. A felújításra kiírt tervpályázatot Farkas Gábor (Farkas Építésziroda) nyerte.



A mintegy százéves épületet emeletráépítéssel kibővítik, és a belső terét átalakítják. A szélfogóval védett főbejárat mögött lesz a porta, azon túl pedig az előcsarnok. A bejárattal átellenesen, az előcsarnok másik oldalára tervezik a főlépcsőházat, ettől balra találjuk majd az intézmény gazdasági és adminisztrációs helyiségeit, jobbra pedig (az összes felső szinthez hasonlóan) a mosdókat, az aulát és a mozgássérültek számára épített liftet.



Az alsó szinten alakítanak még ki további négy azonos méretű tantermet és egy, a szervergépek elhelyezésére alkalmas helyiséget. A felső három emeleten tanszékek, technikai szobák és tantermek lesznek; utóbbiak közül kiemelkedik a harmadik szintre tervezett nagyobb előadóhelyiség.



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok