2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
Fórum » Kultúra
 
Tisztelt Fórumozók!
 
Technikai okok miatt átmenetileg lezártuk a fórumot, de hamarosan újraindítjuk. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
 
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az általunk leírt szakmai vélemény nem kötelező erejű. Az Alkotmánybíróság a 60/1992. (XI. 17.) AB határozatában kifejtette, hogy a minisztériumi és egyéb központi állami szervektől származó jogi iránymutatást tartalmazó leiratok, körlevelek, útmutatók, iránymutatások, állásfoglalások és egyéb informális jogértelmezések kiadása alkotmányellenes, ezért ahhoz semmiféle joghatás nem fűződik, és arra bíróság vagy más hatóság előtt hivatkozni nem lehet.
 
A szerkesztők
 
jade üzenete
2010.02.20. 16:54
TÉNYFÉKEZŐ
képes–zenés irodalmi sorozat

a Petőfi Irodalmi Múzeumban
(1053 Budapest Károlyi Mihály u. 16.)

mindig csütörtökön, 18 órakor

Időpontok:
2010. márc. 4. és 18., ápr. 8., máj. 6.

A Liget négy alkalomból álló képes–zenés irodalmi sorozatában szó, kép és hang találkozik. A Hórusz Archívum a 20. század első felét idéző, vetített fényképeihez a Liget szerzői alkalmanként 7–8 különféle műfajú, rövid prózai írással és verssel kapcsolódnak, összekötve tényt és fantáziát, magán- és világtörténelmet. A felolvasások előtt /között / után változatos zenei kalandokra invitáljuk a közönséget.

Zenei szerkesztő: Ölveti Mátyás (Accord Quartet)

Márciusi részletes program

Márc. 4. (lóverseny)
Zene: Pagonyi András – harmonika, Szakál László - zongora
Kállay Géza, Lugosi Lou, Lackfi János, Németh Bálint, Orosz Anna Ida,
Bikácsy Gergely, Handi Péter írásai

Hórusz-képek az első alkalomhoz:
http://www.grafium.hu/liget/liget_pim/Tenyfekezo/Pages/Loverseny.html

Márc. 18. (fürdő)
Zene: Oláh Dezső és együttese
Csengery Kristóf, Kapitány Máté, Basics Beatrix, Ács József, Bikácsy Gergely, Orosz Anna Ida, Lackfi János, Petrik Iván írásai
Hórusz-képek a második alkalomhoz:
http://www.grafium.hu/liget/liget_pim/Tenyfekezo/Pages/Furdo.html


További részletes program a Liget és a PIM honlapján:
www.liget.org | www.pim.hu
putto üzenete
2010.01.29. 11:04
A New York Times kritikusának nem tetszett a Győri Balett
MTI
2010. január 28., csütörtök 20:14 | Frissítve: 14 órája
Lesújtó kritika jelent meg az egyik legbefolyásosabb amerikai napilapban a Győri Balett keddi előadásáról. A szerző csak a világítást dicsérte.
gabor51 üzenete
2010.01.22. 10:44
Re: a Magyar Kultúra Követe

Szakcsi Lakatos Béla teljes mértékben megérdemli a címet, az indoklás egy mondata azonban nem állja meg a helyét: Amerikában megjelent lemezei - az 1994-es, kiváló Straigth Ahead c. album kivételével - a két évtizede divatos, hamar lefutott un. New Age Music műfajába tartoztak, amelyek finoman szólva nem sorolhatók művészi pályája csúcsai közé. Sajnálatos, egyben jellemző, hogy a GRP lemezcég kereskedelmi hasznosításra, és nem igazi tehetsége felmutatásának szándékával kötött vele szerződést tíz lemezre a kint élő Jinda György ütőhangszeres kezdeményezésére, belekényszerítve őt egy kérészéletű irányzatba. Nem véletlen, hogy a sorozat abba maradt, mielőtt a végére ért volna.

Turi Gábor
jazzkritikus
Asbóth Anikó üzenete
2009.12.17. 14:52
Dr. Hiller István Miniszter Úr részére

A 2009. Költségvetési Törvény 7. sz. melléklete tartalmazza a színházi előadások súlyozását, a 2008. évi XCIX. Törvény az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról szóló törvény 16 § (4) rendelkezésének értelmében. A törvény a bábszínházi nézőket 0,5 szorzóval veszi figyelembe, a kőszínházban született gyermek és ifjúsági előadások nézőit pedig 1,4 szorzóval.
A bábszínházak is hoznak létre gyermekszínházi előadásokat, éppúgy, mint ahogyan a kőszínházak is játszanak bábokkal előadásaikban. A bábszínházak alapító okiratában is szerepel gyermekszínházi és ifjúsági előadások létrehozása és fogadása.
A rendelet-tervezet mellékletének 2.1. pontja nem kér adatszolgáltatást a bábszínházak vonatkozásában gyermekszínházi illetve ifjúsági előadásokról, ily módon eleve kizárja a bábszínházakat – az egyébként számukra jogszabályok által megengedett (pl. Emtv.) lehetőségből.
Véleményünk szerint ez a jogalanyok közötti különbségtétel alkotmányos aggályokat is felvet. Az adatszolgáltatás ily módon való korlátozása indokolatlanul hátrányos a bábszínházak számára, ezért kérjük a fentiekben leírt indokok alapján a rendelet-tervezet mellékletének 2.1.pontjait módosítani szíveskedjenek úgy, hogy ezt a megkülönböztetést a bábszínházak ne szenvedjék el.

2009. december 17.


Asbóth Anikó
A Magyar Bábművészek Szövetségének
Elnökhelyettese
A Vojtina Bábszínház igazgatója



verenata üzenete
2009.09.03. 23:23
schneider márta asszonynak szánom:
a közlekedési múzeumba felvettek áthelyezéssel 3 embert. a gazd. ig. helyet megpályáztatták, ez rendben. az nem annyira, hogy a felvett nő évek óta nem is dolgozik, mert szülni volt, még a saját adóbevallását se tudja elkészíteni elektronikusan. most odavitte maga mellé két, szintén hasonló színvonalú volt kolléganőjét áthelyezéssel úgy, hogy a helyüket nem pályáztatták, nem hirdették meg. mivel létszámstop van, a kikérő levelet visszadatálták júliusra és ma vitték kézbe a két nő volt munkahelyére, hogy még a postán se legyen nyoma. a baj csak az, hogy amikor ezt elmesélték, egy diktafon "véletlenül" be volt kapcsolva... jó minőségű a hangfelvétel, továbbítjuk a médiának, a fidesznek, és mindenkinek, aki el tudja érni, hogy az ilyen szemét csalók takarodjanak a közszférból!!!!
faszobrász üzenete
2009.08.12. 13:39
Szent István embernagyságú faszobrot faragott tiszta szívből pár éve egy faszobrász barátom, s még mai napig nem érdekli a koronázó város vezetőségeit, nem értékelik a művét.Nagyon szép a műve, tehetséges, sokat dolgozott vele. Vannak még méteres, félméteres faszobrai más témában,s sokat is vittek el. A város vezetőségeit miért nem tudják, vagy miért nem akarják megbecsülni a tehetséges művészeket?
Üdv.: Imre
putto üzenete
2009.02.25. 10:09
Juhos István(putto) végleg kivonul a magyar táncművészetből!
Sokunknak azért kell emigrációban élnünk mert Hiller István nem tett az elmúlt 10 évben semmit a kortárs táncművészetért!Gratulálok pista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok