2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
Fórum » Vélemények a honlapról, egyéb
 
Tisztelt Fórumozók!
 
Technikai okok miatt átmenetileg lezártuk a fórumot, de hamarosan újraindítjuk. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
 
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az általunk leírt szakmai vélemény nem kötelező erejű. Az Alkotmánybíróság a 60/1992. (XI. 17.) AB határozatában kifejtette, hogy a minisztériumi és egyéb központi állami szervektől származó jogi iránymutatást tartalmazó leiratok, körlevelek, útmutatók, iránymutatások, állásfoglalások és egyéb informális jogértelmezések kiadása alkotmányellenes, ezért ahhoz semmiféle joghatás nem fűződik, és arra bíróság vagy más hatóság előtt hivatkozni nem lehet.
 
A szerkesztők
 
  
 1  2  3  4  5  6  7  8  
A Szerkesztők üzenete
2010.05.11. 13:08

Tisztelt "Mzperix"!

Az érettségi feladatlapokat és útmutatókat az Oktatási Hivatal állítja össze és készíti el abban a formában, ami felkerül az internetre. Ha ezzel kapcsolatosan van észrevétele, kérjük, forduljon az OH-hoz. az ügyfélszolgálatok elérhetőségét megtalálja itt: http://www.oh.gov.hu/kozerdeku-adatok/elerhetosegek/ugyfelszolgalatok.

Üdvözlettel,

a szerkesztők

Mzperx üzenete
2010.05.05. 17:28
Úgy látom az összes közzétett érettségi pdf-ben megtalálható az alábbi hiba:

A dokumentum címe "Microsoft Word - [....] .doc" formájú.
Miért?
Ez valami burkolt reklám, vagy csak amatőr pdf-fé kovertálás? Megnyitottam két érettségi feladatsort egyszerre, és mivel hosszú a nevük, csak az eleje látszik, ami annyi, hogy "Microsoft Word".

Szerintem ez elég nagy szarvashiba a minisztériumtól.

Üdv:
Magyar Bence
A Szerkesztők üzenete
2010.04.01. 13:55

Tisztelt H. Vörös Márta!


Valóban, lemaradt a melléklet, elnézést kérünk. Most az idézett szövegben a Melléklet szóra kattintva letöltheti azt.

Köszönjük, hogy jelezte, és elnézést a kellemetlenségért.


Üdvözlettel,

a szerkesztők

cipu67 üzenete
2010.03.31. 21:37
Az oktatási és kulturális miniszter 11/2010. (III. 11.) OKM rendelete a helyi önkormányzatok által fenntartott múzeumok 2010. évi szakmai támogatásáról szóló pályázati kiírásban szerepel, hogy a "mellékletben" található űrlapon kell azt benyújtani. Sajnos, sehol nem találom a mellékletet. Kérem, szíveskedjenek egy fellelhetőséget adni!

Köszönöm:

H. Vörös Márta
A Szerkesztők üzenete
2010.02.18. 17:12
Tisztelt Füzesi Tamás!

Kérésére kiegészítettük, beleírtuk az iskola nevét.

Üdvözlettel
a szerkesztők

 

fuzitom üzenete
2010.02.12. 13:28
Egy kérést szeretnék tolmácsolni a honlap szerkesztőinek. Arról van szó, hogy nyugalmazott kollégánk, Frics Gyuláné nagy örömünkre Németh László díjat kapott. A honlapon is szerepel a neve, de csak annyi áll mellette, hogy nyugalmazott tanár, míg más díjazottaknál a (volt) iskola neve is szerepel. Szeretnénk, ha az ő neve mellett is szerepelne volt intézménye neve, ahol annyi ideig dolgozott, nevelte-oktatta a gyerekeket. A pontos név: Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola, Salgótarján.

Köszönettel

Füzesi Tamás
A Szerkesztők üzenete
2010.02.03. 15:52
Tisztelt "nyulanka"!

Elveszett bizonyítványáról másodlat állítható ki. Iskolájáról, annak jogutódjáról az önkormányzatnál érdeklődhet. A vizsga dokumentumai valószínűleg az illetékes levéltárba kerültek, ott kell kérnie a másodlatot.

Üdvözlettel:
Dr. Varga Mária Beáta
főosztályvezető-helyettes

 

bmartus üzenete
2010.02.03. 14:04
Tisztelt Szerkesztők!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy az általános iskolai magántanuló nem nappali rendszerű iskolai oktatásban részesül? Ugyanis ezt az indokot kaptam az intézmény igazgatójától a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre igényelt iskolai étkeztetés elutasításában. Milyen jogok illetik meg a magántanulót abban az iskolában ahol a tanulói jogviszonya fenn áll?
Várom válaszukat.
Tisztelettel: B. Márta
dbook üzenete
2010.02.02. 08:43
Tisztelt Hölgyem !
Tisztelt Uram !


Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy mennyi munkaidőt lehet figyelembe figyelembe venni abban az esetben, ha iskolánkat összevonták egy másik általános iskolával és át kell járni a másik iskolába órát tartani.

Az oda és visszautazás ideje kb. két tanóra, továbbá az esetleges előkészületek is több időt igényelnek, mintha ezeket az órákat egy iskolában tartanám meg.

Válaszukat megköszönve :

István
Kati3 üzenete
2010.01.26. 08:31
Tisztelt Szerkesztők!
A pedagógus besorolással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Jelenleg két szakos tanári főiskolai diplomával dolgozom, és közoktatásvezetői képzésen veszek részt. (Idén fejezem be). Ha sikeresen elvégzem, G fizetési osztályba fognak sorolni, mivel a képzés pedagógus szakvizsgát is ad. A kérdésem az, hogy ha ezután megszerzem az egyetemi végzettséget (szeptembertől szeretnék jelentkezni), akkor H fizetési osztályba kell sorolni az egyetemi végzettség alapján, vagy I fizetési osztályba, mivel az egyetemi végzettség mellett rendelkezem pedagógus szakvizsgával is. Sajnos az egyetemi tandíj igen magas, és a G és H fizetési osztály között nem nagy a különbség (ráadásul ha jól értelmezem a jogszabályokat, akkor a G-hez járó 8 %-ot is elveszítem), így jól át kell gondolnom, hogy vállaljam-e munka mellett a további tanulást.
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: K.H.Kati
A Szerkesztők üzenete
2010.01.22. 15:18
Tisztelt "gombicz"!

A tankötelezettség magántanulókénti teljesítése orvos vagy nevelési tanácsadó szakvéleménye, javaslata alapján, avagy a szülő és a tanuló kérelmére történik. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: Kt.) szabályozza e kérdést is.

A magántanulói jogviszonnyal kapcsolatos döntések ellen a Kt. 83-84.§-aiban foglaltak szerint lehet jogorvoslatot kérni, jogszabálysértésre, avagy érdeksérelemre hivatkozással.

Szakképzésben részesülő tanuló esetén az irányadó, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni, melynek alapján kizárólag a szakmai elméleti képzésben lehet magántanuló, mert fogalmilag kizárt a gyakorlati képzés magántanulókénti teljesítése.

A jogszabályok mindenkori hatályos változatát megtalálja a http://www.magyarorszag.hu/kereses/jogszabalykereso címen.

Üdvözlettel:
Dr. Varga Mária Beáta
főosztályvezető-helyettes

 

nyulanka üzenete
2010.01.17. 16:31
Tisztelt szerkesztőség!
Érdeklődni szeretnék ,hogy 1991-ben szakmunkásvizsgát tettem a szegedi 640.sz.textilipari szakmunkásképző intézetben ahol kézhez kaptam a bizonyítványt ami sajnos elveszett. Honnan tudnám megszerezni a másolatát? Előre is köszönöm segítségüket ! Tisztelettel: Némethné Mónika
gombicz üzenete
2009.12.08. 15:03
Tisztelt szerkesztőség
Szeretném megtudni hogy milyen jogszabályok érvényesek és hol találom meg azokat, hogy kik lehetnek magán tanuló.
Lehet-e szakmunkás tanuló magántanulói státuszban. Az hogyan tudja a szakmát szakmai fogásokat elsajátítani magán tanulóként
Tisztelettel:egy szakmai tanár, osztályfőnök
A Szerkesztők üzenete
2009.12.08. 12:52

Tisztelt "Kingácska"!

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 32. és 68. §-a szabályozza a kollégiumi felvétel és a kérdésében megfogalmazott ismételt felvétel szabályait.
A 32. § (1) szerint a kollégium feladata megteremteni a feltételeket az iskolai tanulmányok folytatásához azoknak,
a) akiknek a tanuláshoz, a szabad iskolaválasztáshoz való joguk érvényesítéséhez, nemzeti vagy etnikai kisebbségi nyelven, illetve gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézményben való tanulásukhoz a lakóhelyükön nincs lehetőségük, illetve
b) akiknek a tanuláshoz megfelelő feltételeket a szülő nem tudja biztosítani.

Leveléből arra következtettünk, hogy barátjának a kollégium nélkül nincs lehetősége a szabad iskolaválasztáshoz való joga érvényesítéséhez, valamint a tanuláshoz a megfelelő feltételeket a szülő nem tudja biztosítani.

Ezért a fenti törvény 68. §-a szerint: 
(1) A tanuló az iskola útján vagy közvetlenül kérheti kollégiumi felvételét.
 (4) A kollégiumi felvétel, a tanulói jogviszony fennállásáig, egyébként egy tanévre szól. A kollégiumi felvétel, externátusi elhelyezés iránti kérelem elfogadása, illetve elutasítása nem lehet fegyelmezési eszköz.

Tehát röviden. A kollégiumi tagsági jogviszony mindig egy tanévre szól. Ebből adódik, hogy a kizárás is az adott tanév végéig volt érvényes. A régi fegyelemsértések miatt nem lehet elutasítani a felvételt. Jelen helyzetben tehát érettségiző barátja saját maga (szülője), vagy az iskola segítségével kérheti felvételét.

Az ön által jelzett „megbánás” és „megváltozás” mellett nagyon erős érv, hogy a bejárás is valószínűleg lehetetlenné válik a térségben.

Üdvözlettel:
Brassói Sándor
főosztályvezető-helyettes

Kingácska üzenete
2009.11.06. 16:14
Tisztelt Szerkesztők!

Szeretném megtudni hogy milyen jogszabályok érvényesek a középiskolai,gimnáziumi kollégiumokra mivel egy nagyon kedves barátomnak szeretnék segíteni.(aki sajnos nem olyan családi háttér rendelkezik mint sokan,elvált szülök,régen rossz társaság amiből már kilépett,....stb sorolhatnám még a problémáit)
2006-ban fegyelmi eljárás miatt megszüntették vele a kollégiumi jogviszonyt.Amit persze meg is értek mert volt rá elegendő ok.Ugyebár ezek után bejárós lett az iskolába.De most jön egy probléma ebben az évben érettségi előtt áll és ahová ő jár suliba ott megszüntetik a vonatközlekedés decembertől,ezért vissza szeretne költözni a kollégiumba.Fura módon még délelőtt avval nyugtatták hogy vissza jöhet de már délután már sajnos nem mert a jogszabály szerint nem engedhetik.Jó megértem mert sok hülyeséget megcsinált és elhiszem hogy csak azt a gyereket látják benne aki 3éve volt.De ő is változhat... és változott is.Lehetne neki adni egy második esélyt!!Ilyen helyzetben mit tehet az ember??Van olyan jogszabály ami mellette áll?Vagy csak mind ellen???Mennyi időnek kell eltelnie hogy valaki egy ilyen ügy után vissza vegyenek a kollégiumba?
adam8a üzenete
2009.10.20. 09:46
Szeretnem megtudni hol es kinek lehet panaszt emelni a jelenleg hatalyban levo kozepiskolai felveteli rendszerrel kapcsolatban. Kik allitjak ossze azokat a kozponti felveteli feladatlapokat, amelyek megoldasara a tanulo a rendes iskolai orakon nem kap megfelelo utmutatast? Ellenben meglehetosen borsos aron kinalt elokeszitokon heti negy oraban elsajatithatja azt. Amennyiben a szulo anyagilag ezt nem tudna fedezni, vagy a gyerek esetleg a iskolai munkan tul meg sportolni is szeretne, akkor eselye sincs arra, hogy megfelelo szinvonalu kozepiskolaba keruljon. Eselyegyenlosegrol vagy egeszseges eletmodrol hallott esetleg valaki odafent? Felelosoket szeretnek hallani, hogyan velekednek ezekrol a dolgokrol. A szulok altalaban nem merik velemenyuket vallalni, mert felnek attol hogy artanak gyerekeiknek. Kedves szulok, ne hagyjuk gyermekeinket nyomorgatni! Ok a jovonk es gondolkodo (nem magolo diakokbol felnott) emberek nelkul elvesztunk.
A Szerkesztők üzenete
2009.09.30. 16:22

Tisztelt "ritt82"!

Az alábbi körlevelet nem az OKM küldte el, hanem egyik munkatársa, nyilván nem hivatalos okból, de sajnálatosan a hivatalos címéről. Ezügyben intézkedünk, köszönjük az észrevételt.
Ezzel együtt szeretném hangsúlyosan kijelenteni, hogy az OKM soha, semmilyen reklámot nem terjeszt semmilyen formában, de legfőképpen nem e-mail-listákra, és végképp nem továbbít ún. hoaxokat (azaz feltehetően valótlan állításokat tartalmazó köremaileket), vagy vírusmarketinges leveleket.

Közlemény kiadására nincs szükség ezesetben, mert reméljük, hogy egyszeri esetről van szó.

Üdvözlettel,
a szerkesztők

ritt82 üzenete
2009.09.30. 15:23
Tisztelt OKM!

Az alábbi körlevél terjed. Kérném válaszukban jelezzék, ha tudomásuk van a levél tartalmának hitelességéről. Amennyiben nem, úgy kérem közleményben határolódjanak el tőle. Köszönettel!

"*Helló Mindenki!*

Az *Ericsson promóciós laptopokat osztogat*, hogy növeljék a
márka ismertséget, eladást.
Ha részt akarsz venni a promócióban, 8 embernek kell ezt az
üzenetet elküldeni, és egy Ericsson T18 Laptop üti a markod. Ha 20 embernek küldöd el az emailt, a jutalmad egy Ericsson R320 Laptop lesz-.
Ne feledd a küldött email másolatába betenni az email címet.
Üdv,
XXX Jánosné
*/Oktatási és Kulturális Minisztérium/*
*/Felsőoktatási és Tudományos Szakállamtitkárság/*
1055. Budapest,Szalay utca 10-14.
Tel.:(36)-1-473-7720
Fax:(36)-1-302-6391
E-mail: xxx@okm.gov.hu "
verenata üzenete
2009.09.03. 23:22
schneider márta asszonynak szánom:
a közlekedési múzeumba felvettek áthelyezéssel 3 embert. a gazd. ig. helyet megpályáztatták, ez rendben. az nem annyira, hogy a felvett nő évek óta nem is dolgozik, mert szülni volt, még a saját adóbevallását se tudja elkészíteni elektronikusan. most odavitte maga mellé két, szintén hasonló színvonalú volt kolléganőjét áthelyezéssel úgy, hogy a helyüket nem pályáztatták, nem hirdették meg. mivel létszámstop van, a kikérő levelet visszadatálták júliusra és ma vitték kézbe a két nő volt munkahelyére, hogy még a postán se legyen nyoma. a baj csak az, hogy amikor ezt elmesélték, egy diktafon "véletlenül" be volt kapcsolva... jó minőségű a hangfelvétel, továbbítjuk a médiának, a fidesznek, és mindenkinek, aki el tudja érni, hogy az ilyen szemét csalók takarodjanak a közszférból!!!!
A Szerkesztők üzenete
2009.09.02. 12:42

Tisztelt "reni876"!

Az Ön által használt kifejezések nem egyértelműek, pl. ilyen, hogy főiskolai alapképzés nincs.

Amennyiben a felsőoktatásban folytatandó alapképzés mellett máshol (pl. középfokon) akar szakképzettséget szerezni, akkor ennek a jelenleg hatályos, a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX törvény (Ftv.) szerint jogi akadálya nincs. Az Ftv. 40.§ (1) a) szerint a hallgató „kérheti, hogy a fennálló hallgatói jogviszonya keretében további szakképesítés, illetve szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanulmányokat folytathasson”.

Amennyiben a szakközépiskolában folyó képzés nem tanulói jogviszony, hanem valamely felsőoktatási intézménnyel együttműködésben, hallgatói jogviszony keretében folyó felsőfokú szakképzés, akkor az államilag támogatott két képzés félévenként a támogatási idő tekintetében egy félévnek is számíthat az Ftv. 56. § (3) bekezdése szerint.

56.§ (3) A támogatási idő, illetve a költségtérítéses képzéshez rendelkezésre álló idő számításakor egy félévként kell nyilvántartani, ha a hallgató - az elsőként megkezdett képzésének legkésőbb harmadik félévében létesített további (párhuzamos) hallgatói jogviszonyára tekintettel -

a) egyidejűleg több felsőoktatási intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban, illetve ha

b) ugyanabban a felsőoktatási intézményben egyidejűleg több szakképzettség, szakképesítés megszerzésére készül fel.

A kérelmek benyújtása és egyéb teendők tekintetében az adott intézményekben tájékozódjon.

Üdvözlettel:
Dr. Szitás József
Felsőoktatási főosztály

reni876 üzenete
2009.08.24. 14:08
(Még annyit fűznék hozzá, hogy a középfokú szakképzés nappali rendszerű.)
reni876 üzenete
2009.08.24. 14:01
Tisztelt Szerkesztők!
19 éves vagyok. Idén felvételt nyertem állami támogatott, levelező rendszerű főiskolai alapképzésre. Azonban szeretnék a főiskola mellett középfokú szakképzésre is jelentkezni, ami OKJ-s bizonyítványt ad, ami térítésmentes, és ezt szintén idén szeretném elkezdeni, szeptembertől. A kérdésem az lenne, hogy törvényes-e két helyre járnom egyszerre ami államilag támogatott? (viszont nem mindkettő felsőfokú képzés) Illetve majd kell később költségtérítést fizetnem valamelyik intézménynek, vagy az csak a főiskolai párhuzamos képzésekre vonatkozik?!
Köszönöm válaszukat előre is.
A Szerkesztők üzenete
2009.07.30. 12:48

Tisztelt "borbe"!

Az uszodamesteri szaktanfolyamot a felnőttképzés keretén belül tartja meg az erre az oktatási programra akkreditációt szerzett, felnőttoktatással foglalkozó szervezet. A felnőttoktatásról szóló 2001. évi 101. törvény 16. § (1) bekezdése kimondja, hogy

 

„Felnőttképzést csak képzési program alapján lehet folytatni”. A törvény 16. § (2) bekezdésének b) pontja értelmében a képzési program tartalmazza „a képzésbe való bekapcsolódás részletes feltételeit”. A törvény értelmező rendelkezései között a 29.§ 5. pontja szerint „Felnőtt: felnőttképzésben részt vevő természetes személy, aki külön törvényben meghatározottak szerint tankötelezettségét teljesítette.”


Fentiek alapján, mivel gyermeke még nem töltötte be 18. életévét, nem nagykorú, ezért a felnőttoktatás tanfolyamaira nem jelentkezhet, így a tanfolyam szervezői részéről a gyermek részére adott információ helytálló volt.

 

Üdvözlettel:


Csillag Márta
főosztályvezető

borbe üzenete
2009.07.07. 16:25
Tisztelt Szerkesztők!
Fiam 17 éves és uszodamesteri tanfolyamra szeretett volna menni, amely 3 hét időtartamú.
Azt a felvilágosítást kaptuk, hogy 18 éves kor alatt nem vehet részt a tanfolyamon.
Kérdésem: Ennek az állításnak van-e jogszabályi alapja?
A Szerkesztők üzenete
2009.05.15. 14:48

Tisztelt "dorys1986"!

A levélében leírt kérdésre a választ a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény (a továbbiakban: Kt.) adja meg.

A Kt. 52. § (1) bekezdés c) pontja fogalmazza meg azt, hogy hány éves korig lehet a szakképzést nappali rendszerben megkezdeni, amely a következőket mondja ki:
„52. § (1) ….Nappali rendszerű iskolai oktatásban a tanuló abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyben betölti….
c) középiskola és szakiskola esetén a huszonkettedik
életévét.. A c) pontban meghatározott határidő egy évvel meghosszabbítható abban az esetben, ha a tanuló az általános iskola első évfolyamán a tanulmányait a hetedik vagy a nyolcadik életévében kezdte meg, továbbá, ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettőt….”.

A hivatkozott törvényhely szerint tehát olyan szakképzésben, amelyben a szakképzési évfolyamok száma 2 év, utoljára a tanév nappali rendszerű iskolai oktatás keretében 22 éves korban kezdhető meg. Azonban évvesztes jelentkező esetében a tanulmányok megkezdésének időpontja nappali rendszerű iskolai oktatásban 23 éves korig hosszabbítható meg.

A tanulók elfoglaltságához igazodó iskolai nevelésre és oktatásra vonatkozó külön rendelkezések a Kt. 78. §-ában találhatók meg, amely alapján az, aki nappali rendszerű iskolai oktatásban nem tud vagy nem akar részt venni, attól a tanévtől kezdve, amelyben a tizenhatodik életévét betölti, a munkahelyi, családi vagy más irányú elfoglaltságához, a meglévő ismereteihez és életkorához igazodó iskolai oktatásban (a továbbiakban: felnőttoktatás) kezdheti meg, illetve folytathatja tanulmányait.

Az iskolai tanulmányok attól az évtől kezdődően, amelyben a tanuló

a) nyolc évfolyamos általános iskola esetén tizenhetedik,

c) középiskola és szakiskola esetén huszonharmadik

életévét betölti, kizárólag felnőttoktatás keretében folytatható. A c) pontban meghatározott határidő egy évvel meghosszabbítható abban az esetben, ha a tanuló az általános iskola első évfolyamán a tanulmányait a hetedik életévében kezdte meg, továbbá, ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettőt.

A Kt. 78. §-a rendelkezései szerint a felnőttoktatás megszervezhető általános iskolában, gimnáziumban, szakközépiskolában és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézményben, illetve a nappali rendszerű iskolai oktatás céljára létesített iskolának a felnőttoktatási tagozatán, osztályában, csoportjában.

A felnőttoktatásban a nevelés és oktatás megszervezhető a nappali oktatás munkarendje, továbbá esti, levelező vagy más sajátos munkarendje szerint. Nappali oktatás munkarendje szerint azok részére szervezhető meg az oktatás, akik az 52. § (1) bekezdésében foglaltak alapján nappali rendszerű iskolai oktatásban vehetnek részt.

A fenti törvényhelyet figyelembe véve a második tanévet akkor végezheti nappali oktatás munkarendjében felnőttoktatás keretében a képzésben részt vevő, ha évvesztes, és nem töltötte be a 24. életévét, valamint, ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben az évfolyamok száma meghaladja a kettőt, azonban a finanszírozást tekintve a 115. §. rendelkezését kell alkalmazni, amely a térítési díj fizetését határozza meg.

Összefoglalva, az alapítványi iskola felvehette Önt a képzésre, mivel még akkor nem volt 23 éves, így a Kt. előírásait alkalmazva helyesen járt el. Tanulmányait felnőttoktatás keretében, esti vagy levelező munkarend szerint, térítési díj ellenében fejezheti be, amely képzésre vagy az alapítványi iskola, ahová jár, vagy egy másik, a képzést folytató intézmény keretében van lehetősége.

Üdvözlettel,
a szerkesztők

A Szerkesztők üzenete
2009.05.12. 13:19
Kedves "k77"!
 
Ha megnézi a felső menüsort, ott rögtön láthatja, melyik területen kell keresnie az információt. Mivel gimis téma, legyen a Közoktatás menüpont. Eddig talán logikus. A kompetenciamérés eredményét 2009. április 23-án publikáltuk, ezért a listában már lejjebb csúszott, az én monitoromnál kettőt kell görgetni, és ott van. A főoldalon is kint volt, de ott még gyorsabban "csúsznak" lefelé a hírek, ez érthető.
Ha mindez nem menne, vagy nincs türelme hozzá, minden esetben javaslom a kereső használatát. Ha a kompetenciamérés szót írja be, az első találat lesz. De csak ha a kompetencia szót írta volna be, akkor is a 6. találat, és a címek alapján könnyen megtalálta volna.
De ha még ez sem győzi meg, akkor íme a link, amit nem talált: http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=723&articleID=232769&ctag=articlelist&iid=1
 
Az építő jellegű kritikát örömmel fogadjuk. De engedje meg, hogy némi alapvető navigálási képességet feltételezzünk az olvasókról, nem lehet minden információt állandóan a kezdőlapon tartani.
 
Üdvözlettel,
a szerkesztők
k77 üzenete
2009.05.02. 22:22
különben ha valaki tudja hova rejtette a kedves szarkesztők az küldjön már vmi linket vagy hasonlót!!amugy nem is vártam többet az OM-től.de valaki átnyomná a linket előre is kösz!!
k77 üzenete
2009.05.02. 22:19
ezt a honalpot is jól el*** mint szegény hazánkat!!
gimis diák vagyok és évente 100 komptencia baromságot iratnak velünk meg és akk itt lehet megnézni az eredményeket meg ott?! ha már kitalálják ezt a hülyeséget akkor tegyék jól láthatóvá hogy hol lehet megnézni az eredményeket,mert így öszintén szólva marha idegesitő!!
putto üzenete
2009.05.01. 09:18
kedves rabszolgák dolgozzatok mert nincs pénz,elk***ák!
dorys1986 üzenete
2009.04.29. 12:16
Tisztelt Szerkesztők!
Idén töltöm be a 23. életévemet, és egy alapítványi iskolában tanulok egy kétéves OKJ-s képzésen. Az iskolától az a tájékoztatást kaptam, hogy a második évben már nem vehetek részt a képzésen, mivel "túlkoros" leszek. Azt szeretném megtudni, hogy ez valóban így van-e, hiszen a 23 éves korom előtt iratkoztam be az iskolába (egyáltalán miért engedték meg, hogy elkezdjem tanulmányaimat, ha tudták, hogy nem fejezhetem be). Továbbá azt szeretném tudni, hogy milyen lehetőségeim vannak a képzés befejezésére.
Segétségüket előre is köszönöm!
  
 1  2  3  4  5  6  7  8  

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok