A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának hírlevele

2004. november 25.

2004/2. szám


A Tempus Alapítvány pályázatíró napokat (Comenius 1, Comenius 2) szervez:
 
 
OM Közlemény Takács Albertnak, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa általános helyettesének állásfoglalásáról a Katolikus Egyház iskolaigazgatókhoz intézett felhívásával kapcsolatban:
 
 
Sajtóközlemény Az ELTE bevételi és kiadási előirányzatainak alakulása 2004-ben:
 
 
2005 a "Japán - EU Cserekapcsolatok Éve" lesz. Ezen kezdeményezés célja, hogy különböző programok révén elősegítse az európai és japán emberek közötti kapcsolatok kialakítását, egymás kölcsönös jobb megértését. A budapesti Japán Nagykövetség fogja össze a Cserekapcsolatok Éve keretében megrendezendő magyarországi programokat. Várják olyan magyar oktatási intézmények jelentkezését is, akik vállalnák a Cserekapcsolatok Éve céljait elősegítő programok szervezését, lebonyolítását. A programról bővebben:
 
 
Humánszolgáltatások finanszírozása 2005-ben: önkormányzati, egyházi és egyéb nem állami közoktatás költségvetési támogatása (2000-2005). Az oktatási célú humánszolgáltatásokra fordított költségvetési támogatás a 2000 évi 28,9 milliárd forintról 2004-ben várhatóan 78 milliárd forintra emelkedik. További részletek:
 
 
Távmenedzsment szolgáltatás: Ingyenes informatikai megoldások az iskolák számára a Közháló-Sulinet program keretében! A Távmenedzsment szolgáltatás lényege, hogy a Szolgáltató a számítógépes hálózaton keresztül, távolról felügyeli az intézményekben található diáklaborokat. A szolgáltatás modulokból épül fel, melyek közül szabadon választhat az intézmény, a megfelelő modulok telepítésével egyedileg hangolt struktúra alakítható ki, amely garantálja, hogy a szolgáltató bizalmas adatokhoz (például személyi adatokhoz vagy szerzői jogot érintő anyagokhoz) nem fér hozzá. További részletek:
 Ön hírlevelünk 2. számát kapta. Amennyiben hírlevél beállításait módosítani kívánja, megteheti a http://www.okm.gov.hu oldalon.
Hírleveleinkre fel- illetve leiratkozni a jobb oldali Hírlevél felirat alatt tud.
Figyelmébe ajánljuk pályázatfigyelő hírlevelünket is.
Kiadja az Oktatási Minisztérium 7227 példányban
Felelős szerkesztő: Herczeg Béla
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
Postacím: 1884 Budapest, Pf. 1.
Telefon: (+36-1) 473-7000 Fax: 473-7001