A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának hírlevele

2005. április 1.

2005/5. szám


Hírlevél a Magyar Universitas Programról. Tisztelt Olvasóink! A kormány 2005. március 18-án nyújtotta be a Parlamentnek az új Felsőoktatási Törvény tervezetét. Hamarosan megkezdődik a joganyag általános vitája. Azt tervezzük, hogy a felsőoktatási intézmények oktatóit és hallgatóit és a felsőoktatási reform iránt érdeklődőket hírlevélben tájékoztatjuk a Magyar Universitas Programról. Amennyiben hírlevelünk érdekli Önt, akkor kérjük, iratkozzon fel itt:
 
A Last Minute Angol szóbeli érettségi című, 24 részből álló TV-műsor 16 középszintű és 8 emeltszintű érettségit fog bemutatni az M2-n:
 
 
Összefoglaló a 2005. évi felsőoktatási jelentkezésekről:
 
 
Összefoglaló a 2005. évi felsőoktatási szakterületi jelentkezésekről:
 
Az "Informatika a felsőoktatásban 2005" Konferencia 2005 augusztus 24-26 között kerül megrendezésre a Debreceni Egyetemen. A konferencia fővédnöke Magyar Bálint oktatási miniszter. A konferencia fő témakörei: A bolognai folyamat és hatásai; oktatás; kutatás; intézményfejlesztés; informatikai infrastruktúra és információs rendszerek. Előadásra történő jelentkezések határideje április 15.:
 
31/2004. (XI. 13.) OM rendelet az Országos szakértői, az Országos vizsgáztatási, az Országos szakmai szakértői és az Országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékről, valamint a szakértői tevékenységről:
 
OM közlemény az Országos szakmai vizsgáztatói névjegyzékről. Megjelent az OKTATÁSI KÖZLÖNY 1. számában 2005. január 1-én:
 
 
Az OM alapítványi támogatásai. A Kormány megtárgyalta és elfogadta az Oktatási Minisztérium fejezet érdekeltségébe tartozó alapítványoknak nyújtandó támogatás Kormány általi engedélyezéséről szóló előterjesztést:
 
 
Közoktatási informatikai normatíva: Iskolai adminisztrációs és ügyviteli szoftverek beszerzése. Akkreditációs eljárás (tájékoztató):
 
7 felsőoktatási szakmai szervezet közös támogató nyilatkozata a felsőoktatási törvényről:
 
 
Az új felsőoktatási törvény Országgyűlés elé terjesztett változata:
 
A Tempus Közalapítvány áprilisi rendezvényei:
 
 Ön hírlevelünk 8. számát kapta. Amennyiben hírlevél beállításait módosítani kívánja, megteheti a http://www.okm.gov.hu/ oldalon. Hírleveleinkre fel- illetve leiratkozni a jobb oldali Hírlevél felirat alatt tud.
Figyelmébe ajánljuk pályázatfigyelő hírlevelünket is.
Kiadja az Oktatási Minisztérium 8415 példányban.
Felelős szerkesztő: Herczeg Béla
1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
Postacím: 1884 Budapest, Pf. 1.
Telefon: (+36-1) 473-7000 Fax: 473-7001