2017. október 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Keresés

 
Legalább 2 karaktert írjon be
-tól-ig


A(z) "izrael" kifejezés 1-100 találata az összes, 140 találatból.

"Europeans for Peace"

2010. december 27.

Kormányrendeletek

2010. december 3.

A Parno Graszt Izraelben

A Parno Graszt együttes
2010 tavaszán három állomásból álló izraeli turnéra indul a nagysikerű Parno Graszt zenekar. A Rishon Letzioni Tavaszi Fesztivál keretében megrendezésre kerülő koncertre minden jegy elkelt, az izraeli közönség további két alkalommal láthatja a paszabi művészeket.
2010. április 28.

Húszéves évfordulót ünnepelt idén a Gillis-Turán matematikaverseny

Húszéves évfordulót ünnepelt idén a Gillis-Turán matematikaverseny
2010. március 7-13. között Haifán szervezték az évente megrendezésre kerülő Gillis - Turán matematikaversenyt, amelyen magyar és izraeli középiskolások mérik össze matematikatudásukat. A több napon át tartó program keretében a diákok egyénileg és csoportosan is dolgoztak a feladatokon.
2010. március 12.

A vallási antidiszkrimináció jogi szabályozásáról szóló könyvet mutattak be

A vallási antidiszkrimináció jogi szabályozásáról szóló könyvet Csepregi András, az OKM egyházi kapcsolatok titkárságának vezetője mutatta be az Oktatási és Kulturális Minisztériumban.
2010. március 10.

Hiller István: a Visegrádi Négyek közötti együttműködés erős

Fotó: Gordon Eszter
A Visegrádi Négyek – Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország – közötti együttműködés létezik, él és erős, s további erősítése a régió közös érdeke – hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter a V4-ek kulturális minisztereinek 20. értekezlete után tartott sajtótájékoztatón, ahol a felek aláírták a hivatalos angol nyelvű kommünikét.
2010. február 6.

Elhunyt Taub János

A rendező, színészpedagógust az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti. Temetése 2010. február 10-én lesz az Óbudai zsidó temetőben.
2010. február 5.

Pro Cultura Hungarica kitüntetés három izraeli személyiségnek

Szalai Anna, a jeruzsálemi Héber Egyetem magyar tanára, Nurit Tinari Modai, az izraeli külügyminisztérium osztályvezetője és Ofer Vardi újságíró Pro Cultura Hungarica kitüntetést vehetett át vasárnap a tel-avivi magyar nagyköveti rezidencián Arató Gergelytől, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkárától.
2010. február 2.

Hasznos linkek

2009. október 27.

Hiller István megnyitotta a Költők Világkongresszusát

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter a XXIX. Költők Világkongresszusán hétfőn megnyitó beszédében azt hangsúlyozta, hogy Magyarország a kulturális sokszínűség híve, a sokszínűség erő, megértése mások elfogadására tanít, míg az uniformizálás az emberi természet ellen hat.
2009. szeptember 28.

Hiller István megnyitotta a XII. Zsidó Nyári Fesztivált

zsnyf_090831_01
Hiller István oktatási és kulturális miniszter vasárnap a budapesti Gozsdu udvarban megnyitotta a toleráns együttélés jegyében megrendezett XII. Zsidó Nyári Fesztivált.
2009. szeptember 7.

Csák Ferenc megnyitotta az Izrael 1948 - Robert Capa szemével című kiállítást

Fotó: Gordon Eszter
Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára azt hangsúlyozta a XII. Zsidó Nyári Fesztivál keretében megrendezett Izrael 1948 - Robert Capa szemével című kiállítás megnyitó ünnepségén, hogy a jelen kor politikusainak kötelességük, hogy támogassanak minden olyan színvonalas kulturális rendezvényt, amelynek célja a tolerancia, a párbeszéd megteremtése.
2009. augusztus 31.

Hiller István megnyitotta a XII. Zsidó Nyári Fesztivált

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter vasárnap a budapesti Gozsdu udvarban megnyitotta a toleráns együttélés jegyében megrendezett XII. Zsidó Nyári Fesztivált.
2009. augusztus 31.

"Gulash la Goleshs": Egyedülálló magyar szakácskönyv héberül

Gulash la Goleshs
Augusztus 28-án, pénteken hangulatos könyvbemutatón ismerkedhet meg az izraeli közönség Ofer Vardi Gulash la Golesh című magyar recepteket tartalmazó szakácskönyvével.
2009. augusztus 28.

Európa Kulturális Fővárosa csak együttműködéssel valósulhat meg

Fotó: Gordon Eszter
Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára az összefogás jelentőségét hangsúlyozta a Pécsi Egyházmegye millenniumi évével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón csütörtökön, Pécsett.
2009. augusztus 14.

Izraelben lépett föl Szalóki Ági és zenekara

2009-ben ünnepeljük az Izrael és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulóját. A kiemelt évforduló tiszteletére a Tel Aviv-i Magyar Nagykövetség féléves programsorozattal készült, amelynek záró eseménye a Bajnai Gordon miniszterelnök látogatásának tiszteletére adott június 23-ai, jeruzsálemi gálakoncert, amelyen Szalóki Ági és zenekara lépett fel 500 néző előtt a Jeuzsálemi Színház Henry Crown termében.
2009. június 25.

A Szentföld öröksége - Hiller István: a kulturális örökség mindig nyitott és bővül

Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint csodálatos érzés, hogy házigazdái lehetünk A Szentföld öröksége című kiállításnak. Ezt a tárcavezető A Szentföld öröksége - Kincsek a jeruzsálemi Izrael Múzeumból című kiállítás megnyitóján mondta kedden, a Szépművészeti Múzeumban.
2009. június 23.

A Keller Quartet Jeruzsálemben koncertezett

A magyar Keller Quartet az izraeli Aviv Quartet két tagjával közös koncertet adott Jeruzsálemben abból az alkalomból, hogy idén ünnepli Izrael és Magyarország a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 20. évfordulóját.
2009. június 11.

Felhívás berlini tanulmányútra

2009-ben az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Holokauszt Emlékközpont, valamint az izraeli Yad Vashem Intézet együttműködésük keretében berlini - részben önköltséges - szakmai tanulmányutat hirdetnek, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.
2009. április 24.

Robert Capa, a legendás fotóművész képei Magyarországon - tehetség és kalandvágy egy pillanatban

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint a Robert Capa hagyaték megvásárlása a mai Magyarországon egy kivételes összefogás eredménye. Ezt a tárcavezető akkor hangsúlyozta, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel megnyitotta a legendás fotóművész alkotásaiból rendezett ELŐ/KÉP című kiállítást csütörtökön, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
2009. március 5.

Átadták az idei Scheiber Sándor-díjakat

MTI fotó: Soós Lajos
Átadták az idei Scheiber Sándor-díjakat kedden Budapesten; az oktatási és kulturális miniszter által adományozott elismerésben részesült Krízáné Nagy Ilona folklórkutató, Michael Kalman Silber történészprofesszor és Toronyi Zsuzsanna történész.
2009. március 3.

A Capa-gyűjtemény megvásárlása egy példaértékű együttműködés első eredménye

Fotó: Gordon Eszter
"Ez a gyűjtemény a magyar kulturális örökség és kincs olyan rendkívüli gyarapítása, amelyre érdemes időt, energiát és pénzt fordítani" - jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden, a Magyar Nemzeti Múzeumban azon a sajtótájékoztatón, ahol először mutatták be a közelmúltban megvásárolt Robert Capa-anyagot. A kormány 2008-ban 300 millió forinttal támogatta a csaknem 1000 darabból álló gyűjtemény megvásárlását, valamint az azt bemutató első magyarországi kiállítások megrendezését.
2009. február 17.

Magyarország először vesz részt a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron

Vasárnap délután nyílt meg a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásár, amelyen Magyarország első alkalommal állít nemzeti standot. A február 15. és 20. között megrendezendő programot az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) támogatta, míg szakmai kérdésekben és a magyar könyvtermés bemutatójának összeállításában a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) nyújtott segítséget.
2009. február 16.

"Friss gyümölcs" - magyar filmnapok Izraelben

Fiatal magyar filmesek alkotásait vetítik eredeti nyelven, héber feliratozással 2009. január 13-19. között Tel Aviv, Jeruzsálem és Haifa Cinematheque mozihálózatában.
2009. január 12.

Aláírták a magyar-izraeli Kulturális Csereprogramot

Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára és Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet aláírta a 2009-2011-es évekre szóló magyar-izraeli Kulturális Csereprogramot szerdán.
2008. december 10.

Hiller: "Páratlan csodákat mutat be az átalakuló Szépművészeti Múzeum"

"December 11. emlékezetes nap lesz a Szépművészeti Múzeum több mint 100 éves történetében" – jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen a múzeum térszínt alatti bővítéséről, valamint az ott 2009 nyarán megnyíló, egyedülálló, kizárólag Budapestre tervezett kiállításról számoltak be.
2008. december 11.

Hiller: az előadó-művészeti törvény lehetőséget biztosít a fejlődésre

MTI Fotó: Soós Lajos
Az előadó-művészeti törvény lehetőséget biztosít a fejlődésre, az előrelépésre; az e területre szánt állami források pedig kiszámíthatóvá és ellenőrizhetővé válnak a jövőben - közölte Hiller István szakminiszter expozéjában csütörtökön a parlamentben.
2008. november 7.

Magyar résztvevő az izraeli klasszikus gitárfesztiválon

Szilvágyi Sándor gitárművész lesz a magyar résztvevője annak a nemzetközi klasszikus gitárfesztiválnak és versenynek, amelyet október 26. és 30. között rendeznek az izraeli Netanya városában.
2008. október 27.

Magyar bevándorlók találkozója az izraeli Cfáton

Több mint háromszáz, Izraelben élő magyar találkozott csütörtökön a négy szent város egyikének tartott Cfáton, a hagyományos Herzl-nap keretében. A 800 méter magasan fekvő város 1986-ban alapított múzeumában, ahol a magyarajkú zsidóság múltja és kultúrája elevenedik meg több ezer dokumentum - könyv, fénykép, kézzel írt napló, hangfelvétel, dísz- és kegytárgy - segítségével, egész napos kulturális program zajlott, magyar művészek fellépésével.
2008. október 17.

Magyarok találkozója Cfáton

Nagyszabású találkozónak ad helyet október 16-án a cfáti magyar múzeum az immár hagyományos Herzl-nap keretében. A Galilea legmagasabban fekvő izraeli városában megrendezendő színes, egésznapos program célja az országban élő magyarok kapcsolatainak erősítése.
2008. október 13.

Magyar kézművesek először a Jeruzsálemi Nemzetközi Vásáron

Magyarország idén először vesz részt a népművészet két mesterével a Jeruzsálemi Nemzetközi Kézműves Vásáron, amelyet augusztus 11. és 23. között tartanak 53 ország kézműveseinek részvételével.
2008. augusztus 1.

Lányi Eszter: Izraelben nincs filmfesztivál magyar film nélkül

Izraelben nincs filmfesztivál magyar filmek, illetve magyar alkotók nélkül, példa erre Szász János közelmúltbeli, illetve Mundruczó Kornél, Alföldi Róbert, Fliegauf Benedek és Mészáros Márta közelgő vendégszereplése - mondta Lányi Eszter, a tel-avivi kulturális szakdiplomata posztot fél éve betöltő szakember az MTI-nek kedden Budapesten.
2008. július 9.

Spiró György az első magyar szerző a tel-avivi Cameri Café Színházban

Az Első Felolvasás Program (Kria Risona Projekt) nevű izraeli színházi kezdeményezés Spiró György Prah című drámáját választotta pénteki évadzáró előadásául a tel-avivi Cameri Színház kamaraszínházában, a Caféban.
2008. június 11.

Euromed-konferencia - EKF-programok összehangolása

A 2010-es Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatban a rivalizálás helyett a hármas együttműködés lesz jellemző Pécs, Isztambul és Essen között, a programok összedolgozása szervezési és finanszírozási előnyökkel is jár - mondta el Hiller István oktatási és kulturális miniszter az MTI-nek pénteken.
2008. május 31.

Magyar vonatkozású kulturális programok Tel-Avivban

Magyar résztvevőkkel zajló nemzetközi diákfilmes szemle, a magyarországi Gólem Színház estje és Spiró György Prah című drámájának bemutatója színesíti Tel-Aviv kulturális programját a közeljövőben - mondta az MTI-nek Lányi Eszter, az izraeli magyar nagykövetség kulturális attaséja az MTI-nek.
2008. május 28.

Magyar diplomás horvát zongoraművész koncertje Brüsszelben

Horvát-magyar együttműködés keretében ad koncertet Brüsszelben Danijel Detoni 25 éves horvát pianista a Magyar Kulturális Intézetben június 4-én, szerdán.
2008. május 28.

Hiller István: Magyarországon a zsidó kultúra új reneszánszát éli

Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete és Hiller István oktatási és kulturális miniszter (Fotó: Ritter Doron)
Magyarországon a zsidó kultúra új reneszánszát éli - jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter csütörtökön Budapesten.
2008. május 16.

Második generáció

Második generáció címmel kortárs izraeli művészek holokauszt tematikájú alkotásait bemutató tárlat nyílik 2008. május 7-én 19.00 órakor a budapesti Manna Galériában. A kiállítást Aliza Bin-Nun Izrael állam budapesti nagykövete és Konrád György író nyitja meg.
2008. május 6.

Megemlékezések a holokauszt áldozatainak emléknapján Fotógléria

Fotó: Gordon Eszter
Országszerte megemlékezéseket tartottak a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából szerdán; Budapesten az Élet menete fáklyás felvonulásán négy-ötezer ember vett részt.
2008. április 16.

Füst Milán versei héber nyelven

A Magyar Költészet Napján Füst Milánról tart előadást a Tel Aviv-i Magyar Nagykövetségen Itamar Jaoz Keszt, az izraeli Írószövetség volt elnöke, a költő válogatott verseiből megjelenő héber nyelvű kötet megjelenésének alkalmából.
2008. április 10.

Arató Gergely államtitkár Scheiber Sándor-díjakat adott át

A három idei díjazott Fotó: Gordon Eszter
A Scheiber Sándor főrabbi tiszteletére 1995-ben alapított díjat évente egyszer, Scheiber Sándor halálának évfordulóján, március 3-án adományozza a kulturális miniszter. A díjat azok a magyar állampolgárok, illetve határon túl élő magyarok kaphatják, akik kiemelkedőt alkottak a hebraisztika, judaisztika, zsidó vallás- és művelődéstörténet és az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén.
2008. március 3.

A II. világháború áldozataira emlékeztek a fővárosban, a vizafogói emlékműnél

Fotó: Gordon Eszter
A II. világháború áldozataira emlékeztek Budapesten, a XIII. kerületi vizafogói emlékműnél kedden, ahol 1944-45 telén ellenállókat, katonaszökevényeket és üldözötteket gyilkoltak meg a fasiszták.
2008. február 12.

Jelentés a magyar tudomány helyzetéről

Egyhangúlag fogadta el szerdán az oktatási és tudományos bizottság a magyar tudomány helyzetéről szóló jelentést - a dokumentumot február 18-19-i ülésszakán tárgyalja az Országgyűlés.
2008. február 7.

Hiller István magyar régészeti kiállításról állapodott meg Egyiptomban

Hiller István oktatási és kulturális miniszter - 2008. január 25-e és 28-a között - hivatalos látogatást tett Egyiptomban. Találkozott Farouk Hosny kulturális miniszterrel, Hany Helal felsőoktatási és tudományos kutatásokért felelős miniszterrel, valamint Zahi Hawass-szal, a Régészeti Főhivatal főtitkárával.
2008. január 28.

Hiller István Egyiptomban és Izraelben tárgyal

Hiller István oktatási és kulturális miniszter hivatalos látogatást tesz Egyiptomban és Izraelben 2008. január 25-e és 30-a között.
2008. január 25.

Az OKM év végi összegzése: kulturális diplomácia

A kulturális országkép-formálás tekintetében kiemelkedően sikeres évet zárt az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2007-ben, mivel két kulturális évadot is rendezett külföldön. A szeptember óta zajló kínai Magyar Kulturális Évad eredményessége meghaladja a várakozásokat, és a németországi kulturális évad, az Ungarischer Akzent is pozitívan zárult. A több intézet összevonásával 2007-ben létrehozott Balassi Intézet a kulturális diplomácia központi szerveként eredményesen működik. Ebben az évben kinevezték az első öt kulturális és oktatási szakdiplomatát és átadták az első Magyar Kultúra Követe címeket.
2007. december 27.

Meggyújtották az utolsó mécsest hanuka ünnepén

Az utolsó mécsest is meggyújtotta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára hanuka ünnepén Budapesten kedden az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Chabad Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület által rendezett ünnepségen, ezzel jelezve az ünnep végét.
2007. december 12.

Debreceni alkotók Strasbourgban

Izzó színek, tüzes formák címmel nyílik kiállítás a strasbourgi Marc Bloch Egyetem Magyar Tanszékén november 28-án 17 órakor.
2007. november 28.

Elérhetőség

2007. szeptember 28.

6. Kortárs Drámafesztivál Budapesten

Izrael lesz idén a díszvendége a 6. Kortárs Drámafesztiválnak, amelyet Budapesten rendeznek meg 2007. november 22. és december 3. között.
2007. szeptember 14.

Hiller István kihirdette a szakdiplomata posztokra kiírt pályázat eredményét

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter megnevezte a Pekingben, Sanghajban, Tel Avivban, Belgrádban és Zágrábban létesítendő oktatási-kulturális szakdiplomata posztokra kiírt pályázat nyerteseit. A júniusban meghirdetett pályázatra harminchárman jelentkeztek, a miniszter a bíráló bizottság javaslatát figyelembe véve hozta meg döntését.
2007. augusztus 29.

Magyar újságírók jártak Izraelben

18 újságíró vehetett részt az izraeli Yad Vashem Intézet, valamint a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezésében a "Megemlékezés és a Holocaust öröksége" című egyhetes szemináriumon Jeruzsálemben.
2007. június 19.

Magyar származású nyugati képzőművészek I. világkiállítása Komáromban

2007. június 22. és július 22. között Komáromban látható a Magyar származású nyugati képzőművészek I. világkiállításának anyaga.
2007. június 18.

Hiller István gratulált Tarr Bélának

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a cannes-i filmfesztivál díjkiosztó ünnepsége után gratulált a magyar versenyfilm rendezőjének, Tarr Bélának. A fesztivál fődíját egy a Ceausescu-rendszer idején játszódó, tiltott abortusz történetét feldolgozó román film kapta.
2007. május 27.

Közvetlen Malév-járattal és Jazz-Transittal Jekatyerinburgban: Balázs Elemérék átütő sikere

sev_070502.jpg
2007. április 27-én, az első közvetlen Malév-járattal a magyar kultúra képviselői is megérkeztek Jekatyerinburgba. A Balázs Elemér Group négy zenészét a "Jazz-Transit" nemzetközi fesztiválon rég várt vendégként fogadták, hisz a fesztivál már 16. éve tart, magyarok viszont csak először jöttek.
2007. május 2.

Eltűnő kövek

Eltűnő kövek címmel nyílik kiállítás Paraszkay György műveiből a gyergyószentmiklósi zsinagógában 2007. április 19-én 17 órakor.
2007. április 16.

Holokauszt-megemlékezések a fővárosban

Balról az első sorban: Hiller István oktatási miniszter, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, David Admon, izraeli nagykövet, Zoltai Gusztáv, a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke és Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a menet élén. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)
Fáklyás felvonulással és emléktábla avatásával emlékeztek a holokauszt áldozataira vasárnap este Budapest belvárosában, az eseményen közjogi méltóságok mellett, nagykövetek, vallási vezetők és a parlamenti pártok képviselői is részt vettek.
2007. április 16.

Kulturális attaséi posztok meghirdetését tervezi Hiller István

Hiller István tervei szerint még nyár előtt pályázatot hirdetnek Kínába, Izraelbe és Szerbiába szóló kulturális szakattaséi posztokra. Az oktatási és kulturális miniszter erről pénteken Budapesten, a Politikatörténeti Alapítvány rendezvényén beszélt.
2007. április 13.

Kortárs irodalmi est a Balassi Intézetben

A Balassi Intézet Hungarológiai Tagozata március 8-án 18 órakor kortárs irodalmi estet rendez.
2007. március 8.

Arató Gergely államtitkár Scheiber Sándor-díjakat adott át Fotógléria

A díjat azok a magyar állampolgárok, illetve határon túl élő magyarok kaphatják, akik kiemelkedőt alkottak a hebraisztika, judaisztika, a zsidó vallás- és művelődéstörténet, az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén. Az elismerést évente egyszer, Prof. Dr. Scheiber Sándor főrabbi halálának évfordulóján, március 3-án adományozza a kulturális miniszter. A kitüntetéssel emlékplakett és az adományozást igazoló okirat jár.
2007. március 6.

A New York-i Magyar Kulturális Intézet bemutatja: My Country - Az Én Hazám

mo_lil_country_070228_01.jpg
My Country címmel rendez kiállítást a New York-i Magyar Kulturális Intézet, mely két New York-ban élő, de más kontinensen felnevelkedő művészt kért fel, hogy megmutassák saját haza-felfogásukat/konstrukciójukat. Dezső Andrea és Miwa Koizumi tárlata két emlékábrázolás, két identitás feltárása. Az installációk április 5-ig tekinthetők meg.
2007. február 28.

Budapest Bridge - Brussels nemzetközi paralimpiai sportfilm fesztivál a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben

A paralimpiai mozgalmat és az egyenlő esélyek megvalósításáért folytatott küzdelmet mutatják be filmeken, fotókon, rajzokon és kerekasztal-beszélgetéseken a Brüsszeli Magyar Intézetben 2007. március 26. és 28. között a Budapest Bridge - Brussels rendezvényen.
2007. február 21.

Holokauszt emléknap: Hiller: emlékezni felelősség, tisztesség

Ha a minden emberi törvényt megsemmisítő holokauszt áldozataira emlékezünk, akkor csak a némaságnak van helye - hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter az Élet Menete Alapítvány által rendezett holokauszt megemlékezésen szombaton Budapesten.
2007. január 28.

Az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadulására emlékeztek Budapesten

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke kavicsot helyez el az emlékfalnál a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban (MTI Fotó: Illyés Tibor)
Az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 62. évfordulójára emlékeztek szombaton Budapesten, a Holokauszt nemzetközi emléknapján. A Holokauszt Emlékközpont rendezvényén közjogi méltóságok és a diplomáciai testületek képviselői is megjelentek.
2007. január 27.

Véget ért Hiller István izraeli látogatása Fotógléria

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Minden tekintetben sikeresnek értékelte Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden véget ért háromnapos izraeli látogatását, az állami, illetve kormányzati képviselőkkel folytatott tárgyalásait.
2007. január 16.

Hiller: a kormány lobbizni fog a magyar világörökségi helyszínekért

A kormány lobbizni fog azért, hogy a komáromi-révkomáromi erődrendszer az UNESCO világörökségi helyszínei közé kerüljön - jelentette be Hiller István oktatási és kulturális miniszter, kormányszóvivői tájékoztatással egybekötött csütörtöki sajtóértekezletén.
2007. január 18.

Oktatási megállapodást írt alá Hiller István Izraelben Fotógléria

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Az eddigi legátfogóbb magyar-izraeli oktatási együttműködési megállapodást írta alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter alá vasárnap Jeruzsálemben izraeli kollégájával, Juli Tamir oktatási, kulturális és sportminiszter asszonnyal.
2007. január 15.

Hiller István miniszter Izraelbe utazik

Hiller István oktatási és kulturális miniszter hivatalos látogatásra pénteken éjjel Izraelbe utazott.
2007. január 13.

Hiller István megállapodást írt alá a jeruzsálemi Jad Vasem Intézettel Fotógléria

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Megállapodást írt alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter a magyar kormányzat és a holokauszt-kutatással foglalkozó Jad Vasem Intézet közötti együttműködésről.
2007. január 15.

Hiller István miniszter lovári nyelvű emléktáblát avatott Jeruzsálemben Fotógléria

A galéria megtekintéséhez kattitnson a képre!
Hiller István oktatási és kulturális miniszter szombaton Jeruzsálemben ünnepélyesen felavatta a miatyánk lovári nyelvű emléktábláját az Olajfák hegyén álló Miatyánk-templomban.
2007. január 13.

Külföldi magyar kulturális intézetek

Több mint 2200 programra - köztük száz '56-os rendezvényre - 1250 művész utazott ki a 18 külföldi magyar kulturális intézet szervezésében 2006-ban - összefoglaló a tavalyi évről.
2007. január 2.

Task Force - holokausztkutatók nemzetközi módszertani tanácskozása Budapesten

A holokauszttal foglalkozó kutatók és pedagógusok tanácskozását rendezte meg vasárnap Budapesten a Task Force (TF) nemzetközi szervezet, amelynek - mint azt Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára elmondta -, fontos szerepe van az emlékeztetésben, a "holokauszt sebeinek begyógyulásában".
2006. december 4.

Magyar Származású Nyugati Képzőművészek I. Világkiállítása - Nyíregyházán

A Magyar Származású Nyugati Képzőművészek I. Világkiállítása látható 2006. november 8-tól az idén 25 éves nyíregyházi Váci Mihály Városi Művelődési Központban. A kiállítást a Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár nyitotta meg.
2006. november 9.

Tudományos tanácskozás a jelenkori antiszemitizmusról

A jelenkori antiszemitizmusról kezdődött négynapos nemzetközi tudományos tanácskozás Budapesten hétfőn este a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) épületében. A konferencián átadták az OKM Pro Cultura Hungarica-díját, valamint a tel-avivi egyetem díját kapta Hiller István miniszter.
2006. november 7.

Keset - háromnapos konferencia a magyarországi zsidóság hétköznapjairól

A Keset célja, hogy a zsidósággal kapcsolatos pozitív élményben részesítse a konferencia látogatóit, másrészt sokszínűségével, nyitottságával és a tanulás élményével formálja és építse a zsidó közösséget.
2006. október 27.

Holokauszt szemináriumok a Yad Vashem közreműködésével

Chava Baruch, az izraeli Yad Vashem képzési vezetője október 12. és 15. között több magyar nagyvárosban is szemináriumot tartott a holokauszt oktatási kérdéseiről.
2006. október 19.

Magyar származású nyugati képzőművészek I. világkiállítása

A magyar származású nyugati képzőművészek I. világkiállítását nyitotta meg Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár 2006. október 11-én a Magyar Kultúra Alapítvány Szentháromság téri székházában. A kiállítást az alapítvány az 1956-os forradalom tiszteletére rendezi együttműködve a stockholmi Egyetemes Magyar Képzőművészeti Egyesülettel és az American Hungarian Panoráma című világlappal.
2006. október 11.

OKM közlemény: Hiller István fogadta Izrael oktatási miniszterét

Hiller István fogadta Izrael oktatási miniszterét (Fotó: Gordon Eszter)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2006. szeptember 20-án hivatalában fogadta az Academia Europea tudományos konferenciájára Magyarországra érkezett Yael Tamirt, Izrael állam oktatási miniszterét.
2006. szeptember 20.

Re:orient a velencei magyar pavilonban

velencebienn2006d_sos20060908009.jpg
A velencei építészeti biennálén, a Magyar Pavilonban pénteken megnyílt a Re:orient - rejtett hálózatok architektúrája című kiállítás.
2006. szeptember 9.

Kulturális célokat szolgál a jövőben a felújított győri zsinagóga

gyori_zsinagoga.jpg
Felavatták Győrött a felújított zsinagógát, az épület a jövőben kulturális célokat szolgál, így a többi közt képtárnak ad otthont; az avatást Hiller István kulturális miniszter jelenlétében tartották hétfőn.
2006. augusztus 29.

Balkáni "Sziget"

2006. július 11.
 1-100 . 101-140 Következő oldalUtolsó oldal
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok