2020. március 30.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Keresés

 
Legalább 2 karaktert írjon be
-tól-ig


A(z) "semmelweis" kifejezés 1-25 találata az összes, 158 találatból.

Miniszteri rendeletek

2010. december 3.

Konzultáció a kórházigazgatókkal a Semmelweis Tervről

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára ma délelőtt szakmai konzultációra hívta a kórházigazgatókat a Semmelweis vitairattal kapcsolatban. A megbeszélésen – amelyen több mint 120 kórházigazgató vett részt – többek között a vitairatról, a 27,5 milliárdos év végi mentőcsomagról, az átrendeződés feltételeit megteremtő törvények módosításáról, az egészségügy humánerőforrás problémájáról és a betegutak rendbetételéről is szó esett. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár rendszeres, negyedévenkénti konzultációt ígért a kórházigazgatóknak.
2010. november 26.

Jelentősen rövidülhetnek a várólisták a legkritikusabb, jelenleg legnagyobb várólistával rendelkező területeken

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság elsőként a jelenleg folyamatban lévő adósságrendezés keretében tesz lépéseket a várólisták csökkentésére.
2010. november 18.

semmelweis_terv_101110

2010. november 10.

Semmelweis Terv az egészségügy megmentéséért

Szakmai konzultáció - vitairat
2010. november 10.

Nincs szó új igénybevételi díjról

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága határozottan cáfolja és visszautasítja azokat a félrevezető sajtóhíreket, amelyek azt állítják, hogy az államtitkárság egy új igénybevételi díj bevezetésére tett volna javaslatot a területen kívüli ellátás esetében.
2010. november 9.

Semmelweis Terv az egészségügy megmentésére

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága „Újraélesztett egészségügy, Gyógyuló Magyarország – Semmelweis Terv az egészségügy megmentésére” címmel elkészítette vitairatát, amelynek legfőbb pontjait a mai napon Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy szakmai konferencián részletesen ismertetette.
2010. november 4.

Megújult a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája

Megújult a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a mai napon, ünnepélyes keretek között átadta a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikájának új részlegeit.
2010. október 28.

Állami kitüntetések átadása október 23-án

Nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából Halász János parlamenti államtitkár adta át Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megbízásából a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti- és lovagkeresztje, valamint a Magyar Köztársaság Arany, Ezüst és Bronz Érdemkeresztje állami kitüntetéseket a Néprajzi Múzeum aulájában.

2010. október 23.

Országos szakmai-módszertani konferenciát tartottak a "TF-en", az iskolai testnevelés és sport megújítására

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára köszöntőt mondott a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) által rendezett „Testkultúra a klebelsbergi kultúrpolitikában” elnevezésű országos szakmai-módszertani konferencián.
2010. október 16.

A Magyar Festészet Napja - Kiállítások országszerte és a határon túl

Csontváry Kosztka Tivadar: Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban, 1907 (fotó: kultura.hu)
Egyéni és csoportos kiállítások, performanszok és koncertek is várják az érdeklődőket a 9. Magyar Festészet Napja programsorozat keretében október 11. és 18. között több fővárosi, vidéki és határon túli kiállítóhelyen.
2010. október 11.

Dr. Mártai István az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója

Dr. Mártai István az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója

A mai napon Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a mentők Markó utcai Dísztermében, a sajtó jelenlétében nevezte ki Dr. Mártai Istvánt az Országos Mentőszolgálat főigazgatójává.
2010. szeptember 16.

"Nyitott elme és szív kell" - Réthelyi Miklós miniszter úr üzenete a Semmelweis Egyetem tanévnyitóján

Fotó: Semmelweis Orvostudományi Egyetem
A hivatás, az erkölcs és a szakmai tisztesség voltak a hívószavak a Semmelweis Egyetem 241. tanévnyitó ünnepségén, szeptember 5-én, vasárnap délelőtt a Kongresszusi Központban. Az ünnepségen díszbeszédet mondott Dr. Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter is, aki maga is az orvostudományi egyetem professzora, 1991 és 1995 között pedig az intézmény rektori tisztségét is betöltötte.
2010. szeptember 6.

Jogszabályok

2010. augusztus 30.

Átadták a Trefort Ágoston-díjakat

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 2010. augusztus 23-án adta át a Trefort Ágoston-díjat azoknak a minisztériumi és intézményi dolgozóknak, akik nem oktatói tevékenységet folytatva az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek.
2010. augusztus 27.

Sajtóközlemény az Országos Alapellátási Intézet Semmelweis napi ünnepségéről

Háziorvosokat és egészségügyi dolgozókat jutalmaztak Az Országos Alapellátási Intézet (OALI) július 15-én megtartott Semmelweis napi ünnepségén. Az ünnepségen jelen volt Dr. Barnóczy Sándorné dr. Paller Judit országos tiszti főorvos asszony is. Az eseményre a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban került sor. Miniszteri elismerésben részesültek azok a háziorvosok, akik kiválóan helytálltak az idei rendkívüli árvizek idején, valamint azok az orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók, akik a háziorvosi praxisban nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Átadták a címzetes főorvosi elismeréseket is. Az egészségügy legrangosabb ünnepén összesen 57 szakember vehetett át elismerést.
2010. július 16.

A GDP több mint egy százalékát kell a tudományra költeni

Forrás: MTV Híradó

A bruttó hazai termék, a GDP több mint egy százalékát kell a tudományra költeni a jövőben, a gazdaságot pedig minél jobban képzett emberekre kell építeni – jelentette ki Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrásokért felelős miniszter.
2010. június 25.

Linkgyűjtemény

2010. június 18.

Hiller István átadta a kutató-elitegyetem minősítést és a Kiváló Egyetem címet

100416_128

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kutató-elitegyetem minősítést adományozott a Semmelweis Egyetemnek, a Szegedi Tudományegyetemnek, a Debreceni Egyetemnek, az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek. „Kiváló Egyetem” miniszteri elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, továbbá a Pannon Egyetem. Az elismeréseket a tárcavezető Bajnai Gordon miniszterelnökkel és Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével közösen adta át pénteken.
2010. április 16.

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat
Sólyom László köztársasági elnök március 15-e alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat adott át a Parlamentben.
2010. március 15.
 1-25 . 26-50 . 51-75 . 76-100 . 101-125 . 126-150 Következő oldalUtolsó oldal
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok