2024. április 21.

Kinevezték az Oktatási Hivatal új elnökét

Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár, egy mai sajtótájékoztatón mutatta be az Oktatási Hivatal új elnökét, Princzinger Pétert, aki az Oktatásért Felelős Államtitkárság egyik legfontosabb háttérintézményének vezetését látja el ez év január 1-jétől. Ezt megelőzően Kerpen Gábor volt a hivatal vezetője, akinek mandátuma azonban 2010. december 31-én lejárt.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Tájékoztató "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010" cím elnyerésére kiírt pályázat elbírálása során alkalmazandó korcsoport-besorolásról

A „Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója 2010” cím elnyerésére kiírt pályázattal érintettek körét tájékoztatjuk, hogy a 2010. december 17-én közzétett pályázati kiírásban meghatározott korcsoport-besorolás helyett a Magyar Diáksport Szövetség az alábbi korcsoport besorolást alkalmazza a megjelent pályázattal kapcsolatban.
2011. január 11.

Az oktatás meghatározó éve az idei

December 31-én eredményesen zárult a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága által kezdeményezett nemzeti konzultáció, amelyet a tárca az új felsőoktatási, a közoktatási és a pedagógus életpálya-modellről szóló törvény vitairatnak szánt koncepciójáról kezdeményezett.
2011. január 7.

Változás az Oktatási Hivatal élén

Kerpen Gábor 2010 szeptemberében december 31-ig szóló, határozott idejű szerződéssel vállalta az elnöki megbízatással járó feladatokat, amelyeket megbízatásának lejártáig kifogástalanul látott el.
2011. január 4.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár karácsonyi üdvözlete

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár karácsonyi üdvözlete
Kedves Gyerekek, szeretve tisztelt Tanártársaim!
 
Karácsony üzenete a szívhez, a lélekhez szól. Az igazi ünnep akkor kezdődik, amikor az ember túllép önös vágyain, s megtapasztalja az adni tudáson át a szeretet erejét.
A szeretet az egyetlen olyan energia, amely dacolva a fizika törvényeivel kifogyhatatlanul árad a világban.
2010. december 22.

Megkapják az elmaradt normatívát a nem állami, nem önkormányzati fenntartású, valamint egyházi közoktatási intézmények

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kezelésében lévő közoktatási célú humánszolgáltatás és kiegészítő támogatás előirányzatát az előző kormány tudatosan alultervezte, ezért a jogutód minisztériumnak az eredeti költségvetési előirányzat túllépését kellett engedélyezni. Az erről szóló jóváhagyást a tárca augusztusi kezdeményezésére a kormánytól a 1228/2010. (XI. 8.) számú határozatával megkapta.
2010. december 15.

Hálózati tanulásért díj: 2010-ben osztották ki először

Az egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára idén a Tempus Közalapítvány – az Európai Bizottság támogatásával – díjat hozott létre olyan Magyarországon aktívan és eredményesen működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatok támogatására, amelyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.
2010. december 9.

Hoffmann Rózsa ismertette a PISA 2009 vizsgálat eredményeit

Hoffmann Rózsa ismertette a PISA 2009 vizsgálat eredményeit
2010. december 7-én a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára, Hoffmann Rózsa sajtótájékoztatón ismertette a PISA 2009 vizsgálat eredményeit. A kutatásról Balázsi Ildikó, az Oktatási Hivatal közoktatási mérés-értékelési osztály vezetője, és Dr. Csapó Benő, a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézet vezetője adott részletes tájékoztatást, kiemelve a magyar vonatkozású adatok változásait.
2010. december 7.

Tájékoztató a közoktatási tankönyvek legmagasabb fogyasztói áráról

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény 94. § (1) f. bekezdése, továbbá a tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló 23/2004. (VIII.27.) OM rendelet 18. § (2) bekezdése alapján felhívja a tankönyvkiadók és tankönyvforgalmazók figyelmét arra, hogy megjelent a nemzeti erőforrás miniszter 13/2010. (XI. 25.) NEFMI rendelete a közoktatási tankönyvek legmagasabb fogyasztói áráról a Magyar Közlöny 2010. november 25-i 179. számában.


A rendelet letölthető itt (PDF)!

2010. december 6.

Értékelvű lesz a közoktatás, a pedagógus pálya megbecsültebbé, kiszámíthatóbbá válik

Értékelvű lesz a közoktatás, a pedagógus pálya megbecsültebbé, kiszámíthatóbbá válik

Elkészült az új közoktatási és a pedagógus életpálya-modell koncepciója. A vitairatnak szánt, a mai napon a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján közétett tervezetet Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár és Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár mutatta be.

2010. december 3.

Az új közoktatási törvény tervezetének vitaanyaga

A vitairatnak szánt, 2010. december 3-án közzétett közoktatási koncepcióhoz az Oktatásért Felelős Államtitkárság december 30-ig a kozoktatas.koncepcio@nefmi.gov.hu e-mail címre várja a szövegszerű, tényleges javaslatokat.
2010. december 3.

A pedagógusok életpálya-modellje törvénykoncepció

A vitairatnak szánt, 2010. december 3-án közzétett pedagógus életpálya-modell koncepcióhoz az Oktatásért Felelős Államtitkárság december 30-ig az eletpalya.koncepcio@nefmi.gov.hu e-mail címre várja a szövegszerű, tényleges javaslatokat.
2010. december 3.

Téved a PDSZ elnöke

A Népszavában december 1-jén Mendrey Lászlóval, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökével közölt interjú több pontatlan és téves információt tartalmaz.

2010. december 2.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok