2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény

2005. július 5.
Múlt hét végén lezárult az idei érettségi időszak. Az 1080 középiskolában és az OKÉV által kijelölt 180 vizsgahelyszínen mintegy 100 000 fiatal közel 500 000 tantárgyi vizsgája után befejeződtek a tavaszi érettségi vizsgák. A visszajelzésekből egyértelműen megállapítható, hogy az új kétszintű érettségi vizsga tartalma és szemléletmódja a diákok és a pedagógusok körében sikert aratott. A középszintű és az emelt szintű érettségi vizsga követelményeit (kevesebb lexikális ismeret, több gyakorlati alkalmazás) a pedagógusok és a diákok többsége örömmel fogadta, a tanulók eredményesen teljesítették az új követelményeket.

Az érettségi több évtizede működő szervezési, lebonyolítási módjáról kiderült, hogy nem alkalmas megakadályozni a szándékos károkozást. Ismételten köszönetet mondunk minden középiskolai tanárnak, iskolavezetőnek, közreműködő dolgozónak, aki az ismert idei rendkívüli helyzetben hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon az érettségi ebben a tanévben is befejeződhessen. Sokszor nagyon komoly erőfeszítés kellett hozzá, köszönet ezért minden érintettnek. Őszintén reméljük, hogy a tételtolvajok személyét a nyomozás kideríti.

Már zajlik a tapasztalatok gyűjtése, összegzése. Az érettségi biztonságosabb és még sikeresebb megvalósítása érdekében a szükséges mértékű jogszabályi változtatásokat még az idén megtesszük.

Az elmúlt hónapban készült felmérés azt bizonyítja, hogy a magyar lakosság többsége egyetértett azokkal a döntésekkel, amelyeket a minisztérium hozott a tétellopási ügy megoldására, az érettségi hitelességének megőrzésére.


Budapest, 2005. július 05.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok