2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Határozat a 2005. május 12-ei érettségi vizsgák megszervezésének rendjéről

2005. május 11.
A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 95. § (7) és (8) bekezdése alapján a 2005. évi május 12-ei érettségi vizsgák megszervezésével kapcsolatosan a következők szerint rendelkezem:

1. Az angol nyelv emelt szintű és középszintű érettségi vizsga 2005. május 12-én tíz órakor kezdődik az eredeti helyszínen. A hagyományos érettségi vizsga rendje nem változik, tehát az eredeti helyszínen és eredeti időpontban, reggel 8 órakor kell a vizsgát lebonyolítani.

2. Az angol nyelv emelt szintű és középszintű érettségi vizsgák új írásbeli vizsgatételekkel kerülnek megszervezésre. Az új írásbeli vizsgatételek mellett azonban a vizsgán használni kell majd az eredetileg hangkazettán megküldött hanganyagot. Az iskola igazgatója köteles gondoskodni arról, hogy az eredeti hanganyag hordozója a megküldött fóliával lezárt állapotban megőrzésre kerüljön egészen a vizsga kezdő pillanatáig.

3. Az érettségi vizsgatételeket az érettségi vizsgát szervező intézmények 2005. május 12-én 06.00 óra és 07.00 óra között a megyei közigazgatási hivataloknál veszik át. Az e körbe tartozó feladat teljesítéséhez, amennyiben az indokolt vegyék igénybe az önkormányzati jegyzők segítségét. A fővárosi intézmények a vizsgatételeket a fenti időponttól kezdődően a Vasas Sport Klub (Budapest, XIII., Fáy u. 59.) létesítményében vehetik át.

4. Az Oktatási Minisztérium az ADAFOR-rendszeren értesíti az iskolaigazgatókat, az aktuális feladatokról és információkról, továbbá arról, hogy a 2005. május 16-án kezdődő héttől a vizsgaidőszak hátralévő vizsganapjain mely vizsgatárgyakból, mely időpontban kell átvenni az új vizsgatételeket. Az iskolaigazgatók ezért biztosítsák az ADAFOR-rendszer figyelemmel kísérését egész nap 20 óráig.

5. Elrendelem a határozat távközlési eszköz útján történő közzétételét, a határozatot előzetesen végrehajthatóvá nyilvánítom.


Indokolás

A 2005. május 6-án kezdődő érettségi vizsgaidőszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a középszintű érettségi vizsgák egyes vizsgatételei nyilvánosságra kerültek. Emiatt nem lehetett biztosítani az érettségi vizsgák zavartalan megszervezését. A közoktatásról szóló törvény említett paragrafusa alapján lehetőség van arra, hogy az oktatási miniszter határozattal intézkedjen az érettségi vizsga megszervezésével, megtartásával összefüggésben, ha az intézkedés megtétele nélkül országos szinten veszélybe kerül az érettségi vizsga jogszabályok szerinti lebonyolítása. Az oktatási miniszter intézkedése során a vizsgaszabályzatban, illetőleg a tanév rendjében foglaltaktól eltérő intézkedést is hozhat, az adott ügy elintézéséhez szükséges mértékben.


Budapest, 2005. május 11.


Dr. Magyar Bálint
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok