2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKÉV a 2005. évi érettségi vizsga megszervezése során a titokvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően járt el

2005. május 18.
Az Országos Közoktatási Értékesítési és Vizsgaközpont a 2005. évi érettségi vizsga megszervezése során a titokvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően járt el (1/1996 MKM rendelet). Az OKÉV főigazgatója a tételeket az előírásoknak megfelelően minősítette és a titoktartalomra utaló jelöléssel ellátta. 1996 óta működik változatlan formában az érettségi vizsgatételek minősítési rendszere.
 

 
1/1996. (I. 9.) MKM rendelet
a Művelődési és Közoktatási Minisztérium szolgálati titokkörének megállapításáról
 
Az államtitokról és a szolgálati titokról szóló 1995. évi LXV. törvény 6. §-a (1) bekezdésének m) pontjában foglalt felhatalmazás alapján - az adatvédelmi biztos véleményére is figyelemmel - a következőket rendelem el:
 
1. § A Művelődési és Közoktatási Minisztérium szolgálati titokköri jegyzékét e rendelet melléklete szerint határozom meg.
 
2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. Egyidejűleg a Művelődési és Közoktatási Minisztérium titokköri jegyzékéről szóló 2/1994. (Műv. K. 12.) MKM utasítás hatályát veszti.
 
Melléklet az 1/1996. (I. 9.) MKM rendelethez
 
A Művelődési és Közoktatási Minisztérium szolgálati titokköri jegyzéke
 
1. A közoktatási és felsőoktatási intézmények felvételi vizsgái írásbeli és szóbeli tételei, valamint a záróvizsgák, az érettségi, az érettségi-képesítő és a szakmunkásvizsgák központi tételei, továbbá az országos tanulmányi versenyek központi tételei.
Érvényességi ideje: a készítéstől a nyilvánosságra hozatal napjáig, de legfeljebb egy évig.
 
2. A minisztériumi szervezeti egységek, elkülönített állami pénzalapok és az alapítványok által meghirdetett pályázatokra érkezett pályaművek és a pályázat eredményjegyzékei, továbbá a pályázatok bírálati iratai.
Érvényességi ideje: a pályázat eredménye kihirdetésének napjáig.
 
3. A fegyveres biztonsági őrség működésével kapcsolatos összesített adatok, ha azok államtitkot nem tartalmaznak.
Érvényességi ideje: 20 év.
 
4. A miniszteri, államtitkári értekezlet elé kerülő olyan - a döntéselőkészítés fázisától döntéshozatalig készült - előterjesztés, amelynek illetéktelen személy tudomására jutása következtében az ágazati érdek sérülne.
Érvényességi ideje: 10 év.
 
5. A védelmi felkészítés és az országmozgósítás minisztériumi tervezési és felkészülési feladataival kapcsolatos adatok - beleértve a polgári védelmi feladatokat is -, amelyek nem tartalmaznak államtitkot.
Érvényességi ideje: 20 év.
 
6. A közgyűjtemények biztonsági rendszereire, a felbecsülhetetlen értékű műkincsek, történelmi emlékek őrzésére, védelmére készült dokumentációk, amennyiben államtitoknak nem minősülnek, vagy államtitkot nem tartalmaznak.
Érvényességi ideje: 20 év.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok