2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

OM közlemény a Közoktatás-politikai Tanács május 19-én tartott üléséről

2005. május 20.

Az országos szakmai szervezetek, országos pedagógus szakszervezetek és az országos szülői szervezetek képviselőinek javaslatára május 19-én ülést tartott a Közoktatás-politikai Tanács.
Az oktatási miniszter tanácsadó testülete rendkívüli ülés keretében megtárgyalta a 2005. évi érettségi lebonyolításának technikai kérdéseit. Ezzel kapcsolatosan tájékoztatót hallgatott meg a kétszintű érettségi bevezetésének menetéről, a végrehajtás során felmerült problémákról, gondokról, illetve a kárenyhítés címen megtett intézkedésekről.
Az OM  vezetése arra tett ígéretet, hogy szeptemberben az érettségi technikai és tartalmi kérdéseiben ismételten konzultál a testülettel. A társadalmi partnerekkel együtt kívánja értékelni a tanulságokat, előkészíteni a szükséges változtatásokat.
A Közoktatás-politikai Tanács egyes oldalai - számos kritikai  megjegyzés mellett is - kinyilvánították egyetértésüket abban, hogy a tárca vezetését a krízishelyzet megoldása során az vezérelte, hogy a legfontosabb teendő minden esetben a tisztességesen felkészült diákok érdekeinek megvédése.
A tanácsadó testület fontosnak tartja azoknak a munkáját megköszönni, akik az írásbeli érettségi során a vállalt feladataikon túlmenően többet teljesítettek. Köszönet illeti meg az iskolaigazgatókat, a pedagógusokat, az érettségiző diákokat, az önkormányzatokat és egyéb iskolafenntartókat, a közigazgatási és egyéb hivatalok-, valamint a Rendőrség dolgozóit, akik többletmunkát végeztek. Ugyanakkor elítéli a Tanács azokat a személyeket, akik bűncselekmény útján akadályozták az érettségi lebonyolítását.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok