2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Holokauszt oktatása: Képzés pedagógusoknak

2005. december 6.
Felhívás
 
Várjuk 2006. január 15-ig azon németül beszélő pedagógusok jelentkezését, akik az iskolai oktató-nevelő munkában megkülönböztetett hangsúllyal kívánnak foglalkozni a holokauszt témakörével.

A képzésen 5 fő vehet részt.

A jelentkezők számára a képzésen való részvétel ingyenes, a magyar fél fedezi a kiutazási költségeket, az osztrák fél fedezi a programmal felmerülő költségeket.

A kurzus várható időpontja 2006. március 5-7. (A változtatás lehetőségét fenntartjuk!)

Helyszín: a Mauthauseni Emlékhely.

A pályázatnak az alábbi adatokat és csatolt dokumentumokat kell tartalmaznia:
  • A pályázó alábbi adatai: név, születési hely és idő, munkahely (pontos megnevezés, cím, telefonszám), munkakör, útlevélszám, elérhetőség (telefonszám és lehetőség szerint e-mail cím).
  • Az intézménye vezetőjének előzetes írásbeli hozzájárulása és nyilatkozata arról, hogy a pályázó helyettesítése a tanulmányút idején biztosított.
  • Vázlatos beszámoló arról a munkáról, amelyet az adott témakörben eddig végzett (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása). (Maximális terjedelem 3 oldal.)
  • Annak bemutatása és konkrét leírása, hogy a pályázó a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában). (Maximális terjedelem 3 oldal.)
A pályázatok beadási határideje: 2006. január 15.

A pályázatokat az alábbi e-mail címre kérjük: yvonne.schuchmann@nefmi.gov.hu; tamas.tafferner@okm.gov.hu és nyomtatott formában: Oktatási Minisztérium, Schuchmann Yvonne, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok