2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Az iskolai egészséges táplálkozás elősegítése" konferencia az Egészségügyi Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Népegészségügyi Kormánymegbízotti Iroda szervezésében 2005. május 3-án

2005. április 5.
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Mindannyian elkötelezettek vagyunk abban, hogy gyermekeink egészségének védelme érdekében a lehető legmagasabb színvonalú és az egészségüket óvó szolgáltatásokhoz juthassanak hozzá mindenütt, de különösen a nevelési-oktatási intézményekben. A gyermekek egészségi állapotáról szóló hazai és nemzetközi felmérések ugyanakkor arról számolnak be, hogy a gyermekeket veszélyeztető tényezők között a mozgásszegény életmód mellett egyre meghatározóbbá vált az elhízás, a helytelen táplálkozási szokások kialakulása, amelyet befolyásolhat az iskolai étkezés feltételeinek romlása. Ebben kiemelt szerepet játszik az iskolai büfék választékának romlása, az egészségre káros italok, ételek kínálatának bővülése.

Az Oktatási Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium és a Népegészségügyi Kormánymegbízotti Iroda azzal a szándékkal kíván az iskolai gyermekélelmezés, büfé, ital- és ételautomata üzemeltetés területén változásokat bevezetni, hogy már gyermekkorban kialakulhasson az egészséges táplálkozás szokása.
Az intézkedések jogszabályi módosításokat tesznek szükségessé, amelyek véglegesítése előtt széles társadalmi egyeztetést kívánunk folytatni az érintettek bevonásával. Ennek érdekében konferenciát szervezünk.

A konferencia időpontja: 2005. május 03., 10.00 - 15.00 óra
A konferencia helyszíne: Egészségügyi Minisztérium, VIII. emeleti konferenciaterem
1051 Budapest, Arany János utca 6-8.
 
A konferencián hozzászólási lehetőséget biztosítunk az érdekvédelmi szervezetek vezetői számára. Kérjük, részvételi és hozzászólási szándékát a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével jelezze a megadott határidőig. A konferencia részletes programját e-mailen később küldjük meg.
 
 
Dr. Rácz Jenő
egészségügyi miniszter
Dr. Magyar Bálint
oktatási miniszter
Dr. Kökény Mihály
népegészségügyi kormánymegbízott
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok