2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Felhívás az iskolai nyomtatványok megrendelésére

2005. szeptember 21.
Az általános iskolákban a 2005/2006. tanévben már a második évfolyamokon is a szöveges minősítés új nyomtatványait kell használni. Ilyen új nyomtatvány az általános iskolai bizonyítvány, a középsúlyos fokban értelmi fogyatékosok bizonyítványa, a kézi és a gépi kitöltésre alkalmas bizonyítvány pótlap és az 1-3. (helyi döntés szerint a felsőbb) évfolyamokon is használható törzslapok. Az új nyomtatványok az alkalmazás első évében megfelelőnek bizonyultak, csupán néhány kevésbé jelentős módosítás vált szükségessé. A korrekció megtörtént. Megoldódik a pótlapok bizonyítványba helyezésének technikai problémája is. A nyomtatványok korrekcióval kerülnek forgalomba, a már beszerzett új bizonyítványok többletpéldányai azonban felhasználhatók.

Az új bizonyítvány és a törzslap nyomtatványok továbbra is kizárólag a gyártásukra és forgalmazásukra jogosult Pátria Nyomda Rt-nél, az Állami Nyomda Rt-nél és a Grafika Press Nyomdaipari Rt-nél szerezhetők be. A beszerzések hagyományosan a nyomdák által kiadott megrendelő-lapokban, illetve egyéb tájékoztatókban, internetes honlapokban ismertetett módon történnek. A tanév zavartalansága érdekében nyomatékosan felhívjuk a figyelmet a nyomtatvány-igények pontos számbavételére és időbeni megrendelésére.

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy az általános iskola 3-8. évfolyamain az eddig használatos nyomtatványok továbbra is érvényben vannak. Ezeken az évfolyamokon a már használatba vett "régi" bizonyítványok és törzslapok (külívek, belívek) használata jogszerű. Lényeges változtatás nélkül kerülnek forgalomba az osztálynaplók és a tájékoztató füzetek is.
Végezetül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az általunk leírt tájékoztató nem kötelező érvényű, csupán a fenntartói, intézményvezetői, munkáltatói döntéshozatalt segíti, segítheti.

Budapest, 2005. szeptember
Oktatási Minisztérium
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok