2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közlemény a nem állami, nem önkormányzati intézményfenntartók 2005. szeptemberi normatív állami hozzájárulásainak és egyéb támogatásainak igénylésével kapcsolatos törvényi előírásokról

2005. szeptember 20.
A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról rendelkező 20/1997. (II. 13.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza a közoktatási feladatot ellátó nem állami, nem önkormányzati intézményfenntartók normatív állami hozzájárulásainak és egyéb támogatásainak igénylésével, finanszírozásával, elszámolásával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatokat.

Felhívjuk az Intézményfenntartók figyelmét, hogy a Rendelet 13. § (3) és (5) bekezdései értelmében a fenntartó, intézmény székhelyenkénti és telephelyenkénti, valamint összesített - a Magyar Államkincstár Illetékes Megyei Területi Igazgatósága által hivatalból megküldött - igénylési lapon nyújtja be a normatív állami hozzájárulás és támogatás iránti igényét.
A kitöltött igénylési lapot valamennyi fenntartó - szeptember 30-áig - a tárgyév szeptember 15-ei tényleges létszám alapján kitöltve küldi vissza az Igazgatóságnak.

Az igénylési határidő elmulasztása jogvesztő.

Az Igazgatóság - az igénylési lap és a rendelkezésre álló okiratok alapján, az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. törvényben (a továbbiakban: Áe.) szabályozott eljárás keretében határozatban állapítja meg, hogy a fenntartó milyen feladat ellátásáért, milyen jogcímen, hány gyermek, tanuló után és milyen összegben veheti igénybe az éves költségvetésről szóló törvényben meghatározott normatív hozzájárulást és támogatást.

Oktatási Minisztérium
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok