2023. december 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

OM közlemény: December 15-én lehet utoljára jelentkezni a február-márciusi vizsgaidőszak érettségi vizsgáira

2005. december 12.
December 15-én lehet utoljára jelentkezni a február-márciusi vizsgaidőszak érettségi vizsgáira.

Ez a vizsgaidőszak a javító, pótló vizsgázókon kívül elsősorban a korábban érettségizettek számára jelent lehetőséget a kiegészítő, szintemelő és ismétlő vizsgák letételére. A középiskolai tanulók közül azok, akik korábban már középszinten előrehozott érettségi vizsgát tettek, ebben a vizsgaidőszakban ugyanabból a vizsgatárgyból szintemelő vizsgára jelentkezhetnek. Rendes és előrehozott vizsga ebben a vizsgaidőszakban nem tehető.

A február-márciusi vizsgaidőszakban csak az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) hét regionális igazgatósága szervez érettségi vizsgákat, a középiskolák nem, ezért a vizsgázóknak jelentkezésüket közvetlenül az OKÉV azon területileg illetékes regionális igazgatóságához kell benyújtaniuk, amelyiktől vizsgájuk megszervezését kérik. A jelentkezést a megfelelő mellékletekkel együtt személyesen, meghatalmazott útján, vagy postai úton lehet benyújtani.

A jelentkezési lap, valamint a jelentkezéssel kapcsolatos minden technikai és jogi információ (jelentkezési feltételek, benyújtandó mellékletek, az OKÉV regionális igazgatóságainak címei) megtalálható az OKÉV honlapján (www.okev.hu).

Fontos tudni, hogy a felsőoktatási felvételihez szükséges érettségi vizsgák megszerzésére ezen a vizsgaidőszakon kívül még mindenki számára rendelkezésre áll a május-júniusi vizsgaidőszak, amelyben minden vizsgafajta letehető, és amelyre - hasonlóan a felsőoktatási felvételihez - a jelentkezési határidő 2006. február 15.


2005. december 12.
OM Sajtóiroda
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok